ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για τη μονάδα βιοντίζελ

προβληματισμός-για-τη-μονάδα-βιοντίζ-291239

Προϋποθέσεις για τη δημιουργία μονάδας βιοντίζελ στη Α’ Βιομηχανική περιοχή βάζουν οι τοπικοί φορείς. Μετά τη γνωμοδότηση του ΤΕΕ, η οποία συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, παρατηρήσεις – σκέψεις έχει και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, ενώ προβληματισμός υπάρχει στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και το Δικηγορικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο συνεργασίας των φορέων της πόλης για θέματα που απασχολούν το Βόλο συζητείται και το θέμα της μονάδας βιοντίζελ.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία εξετάζει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα αξιόπιστο δίκτυο στην περιοχή συλλογής των αποβλήτων ελαιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικά για τα απόβλητα φιλτραρίσματος τηγανελαίων συζητά ότι αυτά είτε στο σύνολό τους είτε εν μέρει δεν πρέπει να διατίθενται σε ΧΥΤΑ. Ωστόσο, με εναλλακτικούς τρόπους εκτιμάται ότι μπορεί να παράγουν βιοαέριο, ενώ το ίδιο μπορεί να γίνει με τις ρητίνες και τους σάπωνες. Για τη γλυκερίνη ως παραπροϊόν προβληματίζεται για τη διασφάλιση της διαχείρισής της.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εξετάζει το θέμα με περίσκεψη όπως και ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Οι φορείς συζητούν και για άλλα θέματα της πόλης όπως την ατμοσφαιρική ρύπανση και το νερό. Ειδικά για την ατμοσφαιρική ρύπανση εκτιμάται ότι επιδεινώθηκε στο Βόλο. Η οικονομική κρίση και οι εσφαλμένες πολιτικές που αναπτύχθηκαν επισημαίνουν ότι επιδείνωσαν την υπάρχουσα κατάσταση γεγονός που συνδέεται άμεσα με την υγεία των πολιτών και των ιδιαίτερα ευπαθών ομάδων.

Για το νερό, υπάρχει επίσης αντικείμενο συζήτησης. Απασχολεί ιδιαίτερα τόση η ποιότητά του όσο και η ποσότητά του τους καλοκαιρινούς μήνες και τι σχεδιασμός υπάρχει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου