ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν οι αποθήκες του «Δος ημίν σήμερον»

αδειασαν-οι-αποθήκες-του-δος-ημίν-σήμ-292261

Αναγκαία είναι η συνδρομή του κόσμου προκειμένου να ενισχυθεί με χρήματα και τρόφιμα το «Δος ημίν σήμερον» και να γεμίσουν και πάλι τα άδεια ράφια, με διάφορα είδη μακράς διαρκείας.

Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου και η δραματική μείωση των εισφορών, αποτελούν τις δύο βασικές αιτίες που καθιστούν δύσκολη την αναπλήρωση των αποθεμάτων που έχουν εξαντληθεί.

Το κέντρο σίτισης που λειτουργεί στην κατακόμβη του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου και λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, προσφέροντας 220 περίπου μερίδες φαγητό σε άπορους Βολιώτες, έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου, προκειμένου να ανταποκριθεί στα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα για δωρεάν φαγητό σε καθημερινή βάση.

Σε εποχές δύσκολες, με την οικονομική κρίση να κορυφώνεται, το κέντρο σίτισης του Αγίου Νικολάου παραμένει η κορυφαία φιλανθρωπικό δομή της τοπικής Εκκλησίας, και βασίζεται στην ευαισθησία των Βολιωτών οι οποίοι προσφέρουν κυριολεκτικά το απόθεμα της αγάπης τους, χρήματα αλλά και τρόφιμα.

Τα διαρκώς αυξανόμενα αιτήματα του κόσμου και η ραγδαία μείωση, ταυτόχρονα, των εισφορών, είναι, όπως προαναφέρθηκε, ευδιάκριτα στα άδεια ράφια. Στο ξεκίνημα της νέας ιεραποστολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του «Δος ημίν» απευθύνουν έκκληση στην τοπική κοινωνία να συνδράμει την προσπάθεια καθημερινής σίτισης δεκάδων ανθρώπων και οικογενειών, που βρίσκονται αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση.

«Εχουμε ανάγκη από προσφορές χρημάτων, πρωτίστως, και τροφίμων μακράς διαρκείας, στην αρχή του ιεραποστολικού έτους, μετά το δύσκολο καλοκαίρι που προηγήθηκε» όπως επεσήμανε ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου.

Οι ανάγκες σε τρόφιμα εντοπίζονται κυρίως σε ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά και λάδι, τα οποία αξιοποιούνται σε καθημερινή βάση για την παρασκευή του φαγητού που προσφέρεται αδιακρίτως, σε όποιον προσέρχεται στο «Δος ημίν» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η μοναδική δομή που παραμένει σε λειτουργία και το καλοκαίρι, προσφέροντας καθημερινά ζεστό φαγητό σε άπορους Βολιώτες κάθε ηλικίας, χρήζει βοηθείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες ανθρώπων της διπλανής πόρτας, οι οποίοι έχουν περιέλθει σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου