ΤΟΠΙΚΑ

Γέλιο και φροντίδα για μακροζωία

γέλιο-και-φροντίδα-για-μακροζωία-294737

Συγκοινωνούντα δοχεία είναι η ποιότητα ζωής, η οικογενειακή θαλπωρή και η μακροζωία όπως υπογραμμίστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Ποιότητας Ζωής, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, εστιάζοντας τη θεματική αναφορά στην ενότητα «Ανθρωποι που όμορφα παλιώνουν».

Στους παριστάμενους μίλησαν η γιατρός Κατερίνα Αχμάντ, τμηματάρχης του Τμήματος Ποιότητας Ζωής, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και η ψυχολόγος Παναγιώτα Παπαθωμά, μέλος της ομάδας υγείας του ίδιου Οργανισμού.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Αχμάντ υπογράμμισε ότι «πρέπει οι ηλικιωμένοι να περιβάλλονται από αγάπη και φροντίδα, να υιοθετούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να αναπτύσσουν καθημερινή δραστηριότητα και ευχάριστες για τους ίδιους συνήθειες, που τους επιτρέπουν να ζήσουν περισσότερα χρόνια». Η ίδια γιατρός επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει ημερομηνία λήξεως, αλλά μπορούμε να διατηρηθούμε υγιείς και δυνατοί, με άσκηση, περπατώντας, αναπτύσσοντας ευχάριστες δραστηριότητες, με χαμόγελο και αισιοδοξία, αποβάλλοντας την πεσιμιστική διάθεση από τη ζωή μας».

Παραθέτοντας απτά παραδείγματα, η κ. Αχμάντ υπογράμμισε ότι το μυστικό της μακροζωίας είναι το γέλιο, η αισιοδοξία, η αγάπη, η πίστη, η καλή διατροφή, η άσκηση και η συντροφικότητα. Η αγωνία και το άγχος, αντίθετα, μικραίνουν τη ζωή και κατά συνέπεια πρέπει να αποβάλλονται οι στρεσογόνοι παράγοντες που επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας.

Παράλληλα η κ. Αχμάντ επεσήμανε ότι «η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κ. Μορφογιάννη, η αντιπρόεδρος κ. Χάλαρη, τα μέλη του Δ.Σ. και ο διευθυντής της ΚΕΚΠΑ κ. Γρηγορίου, υποστηρίζουν κάθε εκδήλωση που προτείνουμε και έχει σχέση με τους ωφελούμενους».

Η χθεσινή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν και μικρά παιδιά, επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο η καλή υγεία, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να ζουν πλήρη και παραγωγική ζωή και να αποτελούν πηγή προσφοράς για την οικογένεια και την κοινότητά τους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου