ΤΟΠΙΚΑ

Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε η Αγριά

στο-μάτι-του-κυκλώνα-βρέθηκε-η-αγριά-851206

Μια πόλη που επιπλέει στο νερό. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Αγριά από χθες το πρωί. Περισσότερα από 100 σπίτια πλημμύρισαν, το οδικό δίκτυο έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή, εγκλωβίστηκαν 18 αυτοκίνητα, ενώ μέχρι και αργά το βράδυ η κυκλοφορία είχε διακοπεί από νωρίς το πρωί στο ύψος της Παιδόπολης από και προς Βόλο εξαιτίας ρέματος που έσπασε. Σήμερα κάτοικοι και δήμος μετρούν τις πληγές τους.
Οταν την Τετάρτη το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ξημέρωνε χθες. Σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, άνθρωποι έμειναν ώρες ολόκληρες στο δρόμο εξαιτίας κλεισμένων δρόμων, ενώ χιλιάδες τόνοι πετρών, ξύλων και φερτών υλών έχουν καλύψει σχεδόν ολόκληρη την Αγριά.
Ανοχύρωτη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Αγριά, ενώ χθες περίπου τα ¾ της πόλης είχαν μετατραπεί σε λίμνη. Μέσα στην πόλη έσπασαν δύο ρέματα, μετατρέποντας την παραλιακή οδό σε ποτάμι.
Περίπου στις 12.00 καταστηματάρχες και πολίτες ζούσαν μια πραγματική κόλαση, ενώ είχαν βγει με τις σκούπες τους και προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά από τις περιουσίες τους οι οποίες απειλούνταν με ολοσχερή καταστροφή.
Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή για το δράμα των Αγριωτών. Από τις 8.00 το πρωί μηχανήματα του δήμου ήταν στο σημείο της Παιδόπολης και προσπαθούσαν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.
Στο συγκεκριμένο σημείο έσπασε άλλο ένα ρέμα, το οποίο κατέβαζε τα νερά με απίστευτη ορμή μαζί με τόνους φερτών υλών. Η κυκλοφορία διεκόπη, καθώς ήταν αδύνατη η διέλευση οχημάτων. Δύο περιπολικά έφραξαν το δρόμο.
Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα, ενώ οι μπουλντόζες έσπασαν και το δρόμο για να μπορέσουν να μαζέψουν όλα τα σκουπίδια που έφταναν κάτω στο δρόμο. Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρά χιλιομέτρων, από την πλευρά προς Βόλο τα αμάξια έφταναν κάποια στιγμή στο ύψος της Γορίτσας, ενώ είχε και μια κατολίσθηση λίγο μετά την ΑΓΕΤ, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.
«Είμαστε μισή ώρα εδώ και περιμένουμε, δεν ξέρουμε τι γίνεται, αλλά έχουν καταστραφεί τα πάντα», μας έλεγε πολίτης που είχε εγκλωβιστεί στην ουρά. Μια κυρία περίμενε περίπου 2 ώρες ακινητοποιημένη, ενώ παράλληλα είχε μάθει πως είχε πλημμυρίσει το σπίτι της στα Λεχώνια.
Πάντως κάποιες στιγμές που σταματούσε το ρέμα να κατεβαίνει με μεγάλη ορμή οι αστυνομικές δυνάμεις επέτρεπαν την κυκλοφορία για περίπου 20 λεπτά και ξανά τον έκλειναν.
Να αναφερθεί πως σε ολόκληρο το δήμο έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή το οδικό δίκτυο καθώς και το αγροτικό, πλημμύρισαν 100 σπίτια και δεκάδες καταστήματα, ενώ χείμαρρος πέρασε μέσα από το προαύλιο χώρου του Γυμνασίου Αγριάς, με αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι γονείς και να πάρουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα.
Ο δρόμος στο παραλιακό δίκτυο έχει σπάσει σε τρία σημεία, ενώ είναι εκατοντάδες οι τόνοι φερτών υλών που έχουν δημιουργήσει σωρούς και έχουν μείνει να θυμίζουν τη βιβλική αυτή καταστροφή.
Να αναφερθεί εδώ πως στον δρόμο Αγριά – Δράκεια εγκλωβίστηκαν 10 αυτοκίνητα, ενώ άλλα οκτώ εγκλωβίστηκαν στο οδικό δίκτυο Δράκειας – Χανίων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν προβλήματα καθώς δύο μηχανήματα προχώρησαν άμεσα στον απεγκλωβισμό τους. Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στα εν λόγω σημεία λόγω κατολισθήσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου