ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν την μαρτυρία – κλειδί

περιμένουν-την-μαρτυρία-κλειδί-851206

Εν μέσω έντασης συνεχίζονται οι απολογίες των πέντε ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση του μικρού Αλεξ από τη Βέροια. Οι γονείς του εξαφανισθέντος 11χρονου ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους γονείς του 13χρονου Αλβανού που ανακρίνεται για την υπόθεση.
Όλα ξεκίνησαν, όταν η Νατέλα Ιντσουάιντσε και ο σύζυγός της, Δημήτρης Σιαΐνης, επισκέφθηκαν το σπίτι του 13χρονου Αλβανού. Το ζευγάρι φέρεται να ζήτησε από τους γονείς του ανήλικου, να παροτρύνουν το γιο τους, εν όψει της απολογίας του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Θεσσαλονίκης, Μιχαλάκη Γεωργίου, να πει όλα όσα γνωρίζει σχετικά με την εξαφάνιση του μικρού Αλεξ, συμβάλλοντας, έτσι, στο μέγιστο δυνατό βαθμό προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης της πολύκροτης υπόθεσης.
Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των γονιών των δύο παιδιών και προς στιγμήν επικράτησε ένταση. Οι γονείς του ανήλικου Αλβανού ανέφεραν το περιστατικό στην Αστυνομία, χωρίς όμως να προχωρήσουν στην υποβολή μηνύσεως.
Η απολογία του 13χρονου Αλβανού αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμο «κομμάτι» στο «παζλ» που καλείται να συμπληρώσει ο ανακριτής, ο οποίος ανέλαβε από τον περασμένο Σεπτέμβριο την υπόθεση, έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης.
Ο 13χρονος αναμένεται να προσέλθει τελικά αύριο στο γραφείο του κ. Γεωργίου, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Τα δύο αδέλφια από την Ελλάδα αναμένεται να απολογηθούν αύριο και την Παρασκευή.
Εις βάρος των γονέων και των κηδεμόνων των πέντε εμπλεκόμενων στην υπόθεση ανηλίκων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, αλλά, εφόσον κριθεί ότι πρέπει να απαγγελθούν νέες κατηγορίες, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων και τη σύνταξη κατηγορητηρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου