ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς άγχος ο ΠΑΟ, για το γόητρο ο Αρης

χωρίς-άγχος-ο-παο-για-το-γόητρο-ο-αρης-851206

Πέφτει η αυλαία της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής αυτή την εβδομάδα που περιλαμβάνει τρεις ελληνο-ισπανικές μάχες. Ο Παναθηναϊκός έχει εξασφαλίσει την κατάληψη της πρώτης θέσης του ΣΤ ομίλου και αντιμετωπίζει τη δεύτερη – ό,τι κι αν συμβεί- Μπαρτσελόνα εκτός έδρας σήμερα στις 20:45 ώρα Ελλάδας. Την πρώτη νίκη του αναζητά στις 20:45 ώρα Ελλάδας ο Αρης στον Ζ όμιλο απέναντι στην ισπανική Μάλαγα στο Αλεξάνδρειο για την… τιμή του, αφού δεν αποφεύγει την τελευταία θέση του ομίλου και τον αποκλεισμό. Νίκη και με… μισό πόντο χρειάζεται ο Ολυμπιακός αύριο Πέμπτη (21:15) στο ΣΕΦ με αντίπαλο την ισπανική Μπανταλόνα για να σφραγίσει την πρόκριση στη φάση των «16» ως δεύτερος του Ε Ομίλου πίσω από την πρώτη ΤΣΣΚΑ.
Με μοναδικό απόντα τον Ραμούνας Σισκάουσκας (για τελευταίο αγώνα), ο Παναθηναϊκός αναζητά μόνο μια καλή εμφάνιση και στοχεύει στην 6η νίκη για να ολοκληρώσει αήττητος τη φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Η Εφές Πίλσεν του έκανε «δώρο» την περασμένη εβδομάδα τη νίκη της (82-78) επί της ομάδας της Βαρκελώνης στην Πόλη και οι «πράσινοι» απέφυγαν το… άγχος μιας ήττας με περισσότερους από… 20 πόντους, αφού στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός είχε συντρίψει το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με 102-82.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού αύριο, Μπανταλόνα, χρειάζεται νίκη με διαφορά +35 και παράλληλα νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι για να «σφραγίσει» το εισιτήριο ως δεύτερη του ομίλου. Αυτό -σε θεωρητική βάση- γεμίζει αισιοδοξία τον Πίνι Γκέρσον και τους παίκτες του πως οι Ισπανοί δεν θα «ματώσουν» στο παρκέ. Με ήττα του Ολυμπιακού κάτω από τους 35 πόντους, ως δεύτερη του ομίλου προκρίνεται η Παρτιζάν. Γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν δικαίωμα για αρνητικό αποτέλεσμα, αφού κάτι τέτοιο θα έβαζε φρένο στο εφετινό ευρωπαϊκό ταξίδι τους. Ο Γκέρσον δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, αλλά η ήττα από τον Αρη έχει επηρεάσει ψυχολογικά την ομάδα του Πειραιά.
Τέλος, ο Αρης φιλοδοξεί να… σπάσει το ρόδι στη φάση των «16», πεποίθηση που ενισχύει η εξασφάλιση της πρώτης θέσης του ομίλου από την σημερινή αντίπαλό του, Μάλαγα. Ο Αντρέα Ματσόν και οι παίκτες του γνώρισαν τις περισσότερες ήττες τους με διαφορά ενός ή δύο πόντων, απόδειξη πως πάλεψαν, αλλά δεν είχαν και την τύχη με το μέρος τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου