ΤΟΠΙΚΑ

Eπαφές με τις δύο πλευρές

eπαφές-με-τις-δύο-πλευρές-851206

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, επισκέπτεται χθες και σήμερα το Βελιγράδι και την Πρίστινα, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία.
Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι συμπρόεδροι της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Νοτιανατολική Ευρώπη, Σεργκέι Στάνισεφ, πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μίρτσεα Τζεοάνα, Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρουμανίας, και Λουίς Αγιάλα, Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Το βράδυ, η αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.
Σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπανδρέου και η αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα αναχωρήσουν για την Πρίστινα, όπου και θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αγκίμ Τσέκου, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, καθώς και με εκπροσώπους των Σέρβων του Κοσόβου.

Θ. Ρουσόπουλος
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, σχετικά με το χαιρετισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου εξήρε τη συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα και προσχώρησε στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική ανάπτυξη.
Τον ευχαριστούμε, γιατί υπενθύμισε και αυτός στους Έλληνες ποια πολιτική δύναμη τολμά το πέρασμα από τα λόγια στην πράξη».

Π. Ευθυμίου
Σχολιάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου για τον χαιρετισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, ανέφερε πως «είναι προφανές ότι, ο πολιτικός πολιτισμός για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι είδος εν ανεπαρκεία, αλλιώς, δεν θα κατέφευγε στην φτηνή δήλωση που έκανε, η οποία συνιστά πολιτική απρέπεια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου