ΤΟΠΙΚΑ

Διαφωνεί με την αναστολή των κινητοποιήσεων στη Χαλυβουργία

διαφωνεί-με-την-αναστολή-των-κινητοπο-305456

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σε ανακοίνωσή της εκφράζει για μία ακόμη φορά τη συμπαράστασή της στους Χαλυβουργούς, επισημαίνει όμως ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με την οποία αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις ώστε να γίνει η συνάντηση με την εργοδοσία αύριο Δευτέρα δεν είναι θετική εξέλιξη.

Σύμφωνα με το συνδικάτο «στερεί από τους εργαζόμενους στη συνάντηση με τον Μάνεση το βασικό όπλο που έχουν και είναι η ενωμένη αγωνιστική απάντηση, καθώς και η ταξική αλληλεγγύη που αναπτύσσεται» και τονίζει ότι «η λογική της «καλής θέλησης» από μεριάς των εργαζομένων έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχει οδηγήσει σε αποθράσυνση της εργοδοσίας».

«Η συνάντηση -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- θα έπρεπε να γίνει με τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στο Μάνεση. Μέχρι πριν τις δύο τελευταίες εβδομάδες -καταλήγει το Συνδικάτο- οι εργαζόμενοι στη χαλυβουργία υποτιμούσαν τη δύναμη της οργανωμένης δράσης τους και ότι μπορούν να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στις επιθέσεις της εργοδοσίας που ήταν και θα είναι συνεχόμενες. Εξάλλου η συγκυβέρνηση έχει ξεκάθαρο στόχο να φέρει κι άλλα αντεργατικά μέτρα και να μονιμοποιήσει τα όσα έχουν ψηφιστεί με τα προηγούμενα μνημόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου