ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Η μείωση των καλλιεργειών
Στην πρόταση της ΕΑΣ Βόλου για μείωση κατά 50% των καλλιεργειών προκειμένου να εξοικονομηθεί νερό, γράψαμε χθες ότι ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Νικόπουλος διαφωνεί. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, διότι ο κ. Νικόπουλος επανέρχεται με βελτιωμένη πρόταση. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικόπουλος υποστηρίζει ότι πρέπει να καλλιεργηθεί το σύνολο των εκτάσεων, αλλά να ποτιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μόνο τα μισά στρέμματα, όπως προτείνει η ΕΑΣ. Αυτό σημαίνει ότι θα εισπραχθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις για το σύνολο των εκτάσεων, δηλαδή πενήντα ευρώ το στρέμμα, και οι αγρότες θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν είκοσι έως τριάντα ευρώ το στρέμμα από τον ΕΛΓΑ ως αποζημίωση για την παραγωγή τους. Παράλληλα θα έχουν ξοδευτεί μισές ποσότητες νερού. Έξυπνη πρόταση, το πόσο είναι νόμιμη ή εφαρμόσιμη, ας το εξετάσουν οι εκπρόσωποι των αγροτών, πάντως δεν απέχει και πολύ από την επίσημη πρόταση της ΕΑΣ και επιπλέον δεν θα στερήσει από τη χώρα μας την εισροή των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Χ.Μ.

Πολεοδομικές εκκρεμότητες
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες σε πολλά πολεοδομικά ζητήματα του Βόλου. Συμπολίτες υπενθυμίζουν τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στο ζήτημα με τις πρασιές και τις στοές, καθώς και το ζήτημα καθορισμού και συμμόρφωσης με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που αφορά στις επαγγελματικές επιγραφές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί η παράταση που έχει δοθεί από τη Δημαρχιακή Επιτροπή για το θέμα της ανεύρεσης θέσεων στάθμευσης από τα κέντρα διασκέδασης, ανάλογα με τα τραπεζοκαθίσματα που αναγράφονται στην άδεια λειτουργίας της συγκεκριμένης κατηγορίας καταστημάτων.
Α.Τ.

Προϊόντα made in U.S.S.R.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι έχει αλλάξει άρδην η κοινωνική σύνθεση του Βόλου τα τελευταία χρόνια. Μετά την κατάρρευση των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, άρχισαν να εισρέουν και στην περιοχή μας πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επομένως ότι έχουν ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες και καταστήματα που πωλούν προϊόντα που προέρχονται αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη περιοχή, κάτι που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ντόπιων, που δείχνουν την προτίμησή τους στη βότκα και το σολομό. Εξυπακούεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των πελατών είναι από τη Μολδαβία, τη Γεωργία, την Ουκρανία κ.τ.λ.
Α.Τ.

Σημαντική πρωτοβουλία
Αξιοσημείωτη είναι η πρωτοβουλία που πήρε “σάρκα και οστά” με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μητροπόλεως “Αγιος Απόστολος ο Νέος”. Στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, ο γνωστός ιστορητής και δεινός γνώστης της προφορικής αφήγησης, Στέλιος Πελασγός, αναπτύσσει ανάλογα θέματα στους μαθητές του σχολείου, προκειμένου να διευρύνουν δημιουργικά τους ορίζοντές τους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου