ΤΟΠΙΚΑ

Μέθοδος ριφιφί σε συνεταιρισμό!

μέθοδος-ριφιφί-σε-συνεταιρισμό-851206

Με τη μέθοδο ριφιφί μπήκαν στο εσωτερικό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σούρπης και σε τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο λειτουργεί εντός του Συνεταιρισμού, άγνωστοι δράστες. Με οξυγονοκόλληση άνοιξαν το ΑΤΜ και άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ, που περιείχε.
Καλά οργανωμένη δουλειά φαίνεται ότι ήταν το ριφιφί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σούρπης. Χρειάστηκαν ώρες δουλειάς για τους «ποντικούς», οι οποίοι λειτούργησαν ανενόχλητοι. Τα βήματά τους, πάντως, μέχρι να φτάσουν στο μηχάνημα και να αφαιρέσουν όσα χρήματα περιείχε φάνηκε ότι ήταν προσεκτικά σχεδιασμένα.
Η διάρρηξη έγινε το χρονικό διάστημα από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, οπότε ο τελευταίος υπάλληλος του Συνεταιρισμού κλείδωσε το κτήριο και μέχρι ξημερώματα χθες, όταν η πρώτη υπάλληλος άνοιξε τα γραφεία.
Οι δράστες έσκαψαν στο πίσω μέρος του κτηρίου τον τοίχο και βγήκαν στις τουαλέτες του Συνεταιρισμού. Από εκεί διένυσαν δύο γραφεία και έναν διάδρομο μέχρι να φτάσουν στο ΑΤΜ. Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων το άνοιξαν χρησιμοποιώντας οξυγονοκόλληση. Πήραν μαζί τους το ποσό που περιείχε, 3.400 ευρώ, ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ένα πληκτρολόγιο και μία οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία ο Συνεταιρισμός μόλις είχε αγοράσει και ήταν ακόμη συσκευασμένα.
Στο χώρο έσπευσε νωρίς το πρωί μόλις ενημερώθηκε από την υπάλληλο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κ. Σώμος. Οπως λέει, τα χρήματα αφαιρέθηκαν ξημερώματα προς Δευτέρα, καθώς χθες το πρωί η οσμή του καμένου από την οξυγονοκόλληση ήταν ιδιαίτερα έντονη. Αμέσως ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, το οποίο ξεκίνησε τις έρευνες.
Κλοπή στον Πτελεό
Εξάλλου, το πορτοφόλι μιας 62χρονης αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες με τη μέθοδο της απασχόλησης το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όταν εισήλθαν στο κατάστημα ιδιοκτησίας της στη Γαύριανη Πτελεού. Το πορτοφόλι περιείχε ποσό 580 ευρώ. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου