ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψεις στο Πανθεσσαλικό, εμπόδιο στην ανάληψη του Πανελλήνιου στίβου

ελλείψεις-στο-πανθεσσαλικό-εμπόδιο-σ-851206

Συνεδρίασαν από κοινού, για τρίτη φορά, εκπρόσωποι των Αθλητικών Οργανισμών της Νομαρχιακής Αυτ/σης Μαγνησίας, του Δήμου Βόλου, του Δήμου Νέας Ιωνίας με το προεδρείο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολική Θεσσαλίας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ανάληψη του πανελλήνιου πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών του στίβου.
Είναι γεγονός ότι αυτή η διοργάνωση είχε συζητηθεί (στο Ετήσιο συνέδριο της ΕΠΑΚΑΒ τον Δεκέμβριο του 2005 στο Βόλο) να ανατεθεί και για το 2006, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Η Μαγνησία με το βουνό των Κενταύρων, το λιμάνι των Αργοναυτών και την απαράμιλλη προσφυγική φιλοξενία, έχει να επιδείξει σε κάθε διοργάνωση όχι μόνο υψηλού επιπέδου αθλητικές υπηρεσίες αλλά και πλούσια φυσικά κάλλη και άψογη φιλοξενία.
Τα εν λόγω πρωταθλήματα δεν αποτελούν μόνο ένα αθλητικό γεγονός που ούτως ή άλλως το επίπεδό τους, με βάση των επιτυχιών των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών είναι δεδομένο, αλλά είναι και ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της με πολλαπλά οφέλη, γιατί έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα, συμβάλλοντας θετικά τόσο στην τουριστική προβολή όσο και στην οικονομική τόνωση των τόπων όπου διεξάγονται.
Γεγονός είναι επίσης ότι και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Θεσσαλίας (Λάρισα-Βόλος) που βρίσκεται αρωγός στην κοινή προσπάθεια των αθλητικών φορέων της περιοχής μας, το δικαιούται, αφού στην αξιολόγηση των Ενώσεων που γίνεται από τον ΣΕΓΑΣ, βρίσκεται στην 5η θέση της πανελλήνιας κατάταξης, που σημαίνει ότι είναι μεγάλη η συμβολή της στην ανάπτυξη του στίβου στην χώρα μας, ενώ και από τα σπλάχνα αυτής της περιοχής έχουν ξεπηδήσει μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες τόσο στο παρελθόν, όσο και στο σήμερα, με ολυμπιακές, παγκόσμιες, πανευρωπαϊκές και πανελλήνιες διακρίσεις που τιμούν τη χώρα μας.
Το μεγάλο όμως πρόβλημα για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής του, που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη και επιτυχή διοργάνωση αυτών των αγώνων.
Στην σύσκεψη των προαναφερόμενων αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές από τον Νομάρχη Μαγνησίας και τους Δημάρχους Βόλου και Νέας Ιωνίας προς τα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ τόσο για την διάθεση του Σταδίου, όσο και για τον αναγκαίο εξοπλισμό του.
Επιστολή επίσης θα σταλεί και προς τον ΣΕΓΑΣ ζητώντας την ανάληψη της εν λόγω διοργάνωσης.
Επίσης αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί αυτή η επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού, στον Υφυπουργό Αθλητισμού, στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, στους Βουλευτές του νόμου μας, στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων, με την οποία θα τους ζητείται η βοήθειά τους για να υπάρχει συντονισμός στις ενέργειες που θα κατατείνουν στην επιτυχή έκβαση της πρωτοβουλίας των αρχών του νόμου μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου