Αρχίζουν τα Κατηχητικά στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τελευταία ενημέρωση: 2015-09-25, 10:04:23
Αρχίζουν τα Κατηχητικά στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Μια ακόμη κατηχητική χρονιά ξεκινά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Αύριο και μεθαύριο, 26 και 27 Σεπτεμβρίου, σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, θα ξεκινήσουν οι κατηχητικές συναντήσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ενώ φοιτητικές συνάξεις θα γίνονται στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Επίσης, για φοιτητές και νέους θα λειτουργήσουν και φέτος οι καθημερινές δραστηριότητες του Συνδέσμου Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο νεανικό στέκι «Πέρασμα». Τις ενοριακές κατηχητικές συνάξεις θα στελεχώσουν έμπειρα στελέχη, αγόρια και κορίτσια, η επιμόρφωση των οποίων θα είναι διαρκής, καθώς θα συμμετέχουν στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας, που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί συστηματικά στην Τοπική μας Εκκλησία.

Για την καλύτερη εκμάθηση των βασικών αρχών της Ορθοδόξου πίστεώς μας και την ανάγκη αναβαθμίσεως του Παιδαγωγικού τρόπου κατηχήσεως, η Ιερά Μητρόπολη, συνεχίζοντας την καινοτόμο εκδοτική της προσπάθεια, εξέδωσε και φέτος μια νέων σειρά κατηχητικών βοηθημάτων για όλες τις κατηχητικές βαθμίδες.

Συγκεκριμένα, για τα παιδιά της Προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, κυκλοφόρησε το κατηχητικό βοήθημα «Μικροί ήρωες, μεγάλα μυστικά. Γνωριμία με τις παραβολές του Χριστού». Για τα παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού: «Τα Μυστικά Δώρα. Γνωριμία με τα μυστήρια της Εκκλησίας μας». Τα δύο αυτά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται από τα ίδια τα παιδιά, συνοδεύονται και από τα «Βοηθήματα για τον Κατηχητή», τα οποία βοηθούν στην καλύτερη προετοιμασία της διδασκαλίας. Επίσης, για τους κατηχητές της κατηχητικής βαθμίδας Γυμνασίου - Λυκείου, κυκλοφόρησε το Βοήθημα για τον κατηχητή με τίτλο: «Θεία Λειτουργία. Εργο Θεού και ανθρώπων».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=