ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Περί σκανδάλων, ανέμων και υδάτων
Άρχισε η συζήτηση για τα σκάνδαλα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων: “Κλέβετε!”. “Κι εσείς κλέβατε πριν!”. “Τώρα κλέβετε εσείς κι επιπλέον είστε και φασίστες!”…
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσκοπήσεις περίπου το 80% του ελληνικού λαού τους ψηφίζει επειδή γνωρίζει τη γλώσσα τους. Οι υπόλοιποι γνωρίζουν τα δόντια τους…
Φ.Τ.

Δρομολόγιο για την πολιτική χωματερή
Το χαρούμενο απορριμματοφόρο που θα μεταφέρει στην πολιτική χωματερή τους αστέρες της “Νέας Διακυβέρνησης” οι οποίοι ενέχονται στα σκάνδαλα ή θα ξεκινήσει τώρα ή -σε αντίθετη περίπτωση- όταν ξεκινήσει, θα μεταφέρει μαζί μ αυτούς και τον Καραμανλή, όλους τους κορυφαίους της κυβέρνησης, το κόμμα, κι όσες από τις προσδοκίες των γαλάζιων παιδιών δεν πρόλαβαν να εκπληρωθούν.
Φ.Τ.

Εννιά καυτά
ερωτήματα

Στη χθεσινή συνάντηση των μεγαλοστελεχών της ΑΓΕΤ με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι διευθυντές της εταιρίας ισχυρίσθηκαν ότι το πετ-κοκ δεν ρυπαίνει και ότι φυσικό αέριο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει οικονομικά. Μήπως έχουν την καλοσύνη μιας και βρίσκονται στο Βόλο να μας απαντήσουν στα εξής ερωτήματα; 1) Πώς λειτουργούν και με ποιο καθεστώς τα λατομεία παραγωγής πρώτης ύλης; 2) Ποιος ελέγχει τα μη «επικίνδυνα» όπως τα χαρακτηρίζει η εταιρία απόβλητα που χρησιμοποιεί; 3) Ποιος ελέγχει τις αέριες εκπομπές επικίνδυνων ρυπαντών από την παραγωγή κλίντερ και τσιμέντου; 4) Ποιος ελέγχει την υγεία των εργαζομένων (επικίνδυνες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στο αίμα τους); 5) Ποιος ελέγχει τα υγρά θερμικά απόβλητα που είναι ένα εκατομμύριο κυβικά – στον όποιο αποδέκτη; 6) Ποιος ελέγχει τη λάσπη από τον «βιολογικό» καθαρισμό των υγρών αποβλήτων; 7) Ποιος ελέγχει την ποιότητα των καυσίμων που χρησιμοποιούνται; Pet coke, κάρβουνο, μαζούτ. 8) Ποιος ελέγχει την ποιότητα της ιπτάμενης τέφρας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τσιμέντου; Ποια η συγκέντρωση της ραδιενέργειας σε αυτή; 9) Ποια είναι η κοινωνική ευθύνη της εταιρίας και πότε ανακοίνωσε στο κοινό (άρθρο 12 της 22912/1117/6-6-06 απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ, και Δημόσιας Διοίκησης) τα στοιχεία παραγωγής και ρύπανσης του περιβάλλοντος;

«Τ»

Επιστολή
με πολύ ζουμί

Οταν οι διαδικασίες για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου του Βόλου πέρυσι βρισκόταν στο απόγειό τους κάποιος ντόπιος πολιτικός παράγοντας έστειλε επιστολή σε μεγάλη Αθηναϊκή εφημερίδα, η οποία όμως δεν τη δημοσίευσε. Σας την παραθέτουμε, γιατί το περιεχόμενο έχει ενδιαφέρον: «Τα όσα συνέβησαν με αφορμή την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Βόλου προκαλούν μελαγχολικές σκέψεις. Προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι μέσα κι έξω από το ΠΑΣΟΚ, κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει μια υποψηφιότητα μακριά από μηχανισμούς, που θα συσπειρώσει και το ΠΑΣΟΚ αλλά τον ΣΥΝ, την ευρύτερη Αριστερά και τις ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις, μια υποψηφιότητα που θα εγγυάται η νίκη στις εκλογές και την αλλαγή στο Δήμο Βόλου. Επιπλέον, καταθέσαμε έγκαιρα την εκτίμησή μας ότι η υποψηφιότητα του κ. Αλ. Βούλγαρη – η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο διάλογος μεταξύ των αυτοδιοικητικών κινήσεων – θα συναντήσει ισχυρές αντιδράσεις και το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει στη συγκρότηση και άλλου ψηφοδελτίου από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Δυστυχώς οι εξελίξεις μας επιβεβαιώνουν. Κι εκείνοι που όλο αυτό τον καιρό υπέταξαν τα πάντα στην εξυπηρέτηση των προσωπικών πολιτικών σχεδίων τους, τώρα, με τις πρώτες δυσκολίες, δείχνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ν’ αναζητήσουν «συμμέτοχους» και άλλοθι για τις ενδεχόμενες συνέπειες των δικών τους επιλογών και μεθοδεύσεων. Θα πρέπει ωστόσο, ν’ αντιληφθούν ότι προσωπικά δεν προσφέρομαι (όνομα του υπογράφοντος πολιτικού) για «συμπαίκτης» σ’ αυτό το χωρίς αρχές πολιτικό παιγνίδι.» Αν έντεκα μήνες μετά, αφού η επιστολή εστάλη στις 26 Απριλίου, ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντας πιστεύει σ’ αυτές τις θέσεις, μπορεί να υπογράψει το περιεχόμενο αυτής της επιστολής και να τη δημοσιεύσει ο «Ταχυδρόμος» αύριο. Δεν είναι να χάνουν οι αναγνώστες τέτοιο περιεχόμενο. Θα έχουμε και συνέχεια…
«Τ»

Πού μένουν οι κύριοι;
Αυτοί οι κοστουμαρισμένοι διευθυντάδες της ΑΓΕΤ που ήρθαν χθες από τη Λυκόβρυση των Βορείων Προαστίων της Αθήνας να μας πουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η ΑΓΕΤ είναι βιομηχανία οικολογική (!!!) δεν έρχονται να μείνουν κανένα εξάμηνο στις παρυφές της Γορίτσας στη Νέα Δημητριάδα και μετά να μας τα ξαναπούν;
Χ.Μ.

Ωμές θέσεις
Οι διευθυντάδες της ΑΓΕΤ μιλώντας χθες στους εκπροσώπους των τοπικών εφημερίδων είπαν να ξεχάσουμε τη χρήση φυσικού αερίου για την βιομηχανική παραγωγή του εργοστασίου. Το επιχείρημα είναι απλό, δεν συμφέρει οικονομικά. Ενώ εμάς μας συμφέρει το μαζούτ, το πετ-κοκ και ποιος ξέρει τι άλλο.
Χ.Μ.

Επικοινωνία με το Νομάρχη
Πριν την ενημέρωση στα ΜΜΕ οι εκπρόσωποι της ΑΓΕΤ είχαν επικοινωνία με το Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια, ο οποίος τους κατέστησε σαφές ότι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την αντιρρυπαντική λειτουργία του εργοστασίου. Δεν ξέρουμε αν είναι διατεθειμένοι να συνετιστούν, πάντως η τοπική κοινωνία δεν είναι έτοιμη για επώδυνους συμβιβασμούς.
Χ.Μ.

Χαρούμενοι (εχει φωτο “Συνέδριο ΓΣΕΕ)
Τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ Βάιος Κουκλουμπέρης, Μπάμπης Τσαμπάζης και Κώστας Σακελλαρίου με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.
Το στιγμιότυπο από το περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. Χαμογελούν άπαντες. Προφανώς μετά τα αποτελέσματα .
Β.Κ

Ναι μεν, αλλά…
Μπορεί τώρα το θέμα της Καραμπατζάκη να πάγωσε προς το παρόν, όμως δεν έκλεισε, όπως εκτιμούν πολλοί. Μάλιστα ο κ. Μπαλλής που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων επεσήμανε ότι είναι πολύ πιθανό το θέμα της διάνοιξης της Καραμπατζάκη να επανέλθει προς συζήτηση, όταν ανοίξει η γέφυρα του Αγίου Γερασίμου.
Ο κ. Κ. Χαλέβας από την άλλη πλευρά στη δήλωσή του φαίνεται επίσης να μην πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής. Οι παρόχθιοι πάντως τονίζουν ότι ανά πάσα στιγμή, είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν ξανά, εφόσον χρειαστεί.
Β.Κ

Εκτιμήσεις
Ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ και εκ νέου υποψήφιος για το Δ.Σ υπογράφει την επιστολή του ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, ωστόσο οι γαλάζιοι συνάδελφοί του εκτιμούν ότι, παρά τις συμφωνίες που έγιναν, με την κίνησή του αυτή, εμμέσως πλην σαφώς, θέλει να υποδηλώσει παρών για την προεδρία. Οι περισσότεροι – ακόμη και αυτοί που στις προηγούμενες εκλογές ήταν θερμοί με την υποψηφιότητά του- επιμένουν ότι ο δρόμος πλέον άνοιξε για πρόεδρο από μικρό καποδιστριακό Δήμο. Για να δούμε εάν θα επιμείνουν μέχρι τέλος ή τελικά… θα υποκύψουν.
Β.Κ

Εκλογή στο Γενικό Συμβούλιο
Για να μην αδικούμε κανένα και ο γ.γ του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος εκλέχτηκε επίσης στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ με την παράταξη της ΔΑΚΕ και αυτό ασφαλώς αποτελεί ευτύχημα για την περιοχή υπό την έννοια ότι δυναμώνει η φωνή της Μαγνησίας.
Χθες πάντως έσπασαν τα τηλέφωνα και ασφαλώς για να διευκρινιστεί ότι ο κ. Β. Κουκλουμπέρης είναι μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Τσιμέντων και όχι του ΕΚΒ, όπου η ΠΑΣΚΕ εκπροσωπείται επαξίως από τον κ. Ηλία Τασσιό, και βέβαια ότι μετά από πολλά χρόνια παρέδωσε την σκυτάλη της προεδρίας στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας της ΑΓΕΤ σε άλλους καταξιωμένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.
Β.Κ

Σύμπτωση συνόλων…
Απόλυτη ταύτιση στις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις διαπίστωσαν, προς δυσάρεστη έκπληξή τους, στην πρόσφατη εκδήλωση της «Πρότασης Ζωής» η πρώην δήμαρχος Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου με την Τένια Μακρή, που ήταν προσκεκλημένη της εκδήλωσης.
Άναυδη έμεινε η κ. Σταυροπούλου τη στιγμή που αντίκρισε το ίδιο μαύρο κοστούμι με κόκκινα σιρίτια, πάνω στην κ. Μακρή. Ανάστατη, όπως μας μετέφεραν, τηλεφώνησε στο σπίτι της για να της φέρουν άλλο σακάκι. Η εκδήλωση επιφύλασσε και άλλη σύμπτωση… Το ίδιο ακριβώς μαύρο κοστούμι φορούσε η γνωστή δικηγόρος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, την οποία δε έσπευσαν να την προειδοποιήσουν για το τι θα αντίκριζε κατά την είσοδό της στο χώρο της εκδήλωσης. Τι σύμπτωση συνόλων και αυτή;
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου