ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση Αν. Μορφογιάννη εναντίον Ι. Αποστολάκη

επίθεση-αν-μορφογιάννη-εναντίον-ι-απο-310721

Με αφορμή παραίτηση του συμβούλου της αντιπολίτευσης από την επιτροπή αξιολόγησης του προσωπικού που θα προσληφθεί

Επίθεση κατά του εκπροσώπου της μειοψηφίας στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Ιάσονα Αποστολάκη, εξαπέλυσε η Πρόεδρος της επιχείρησης Αναστασία Μορφογιάννη, με αφορμή δήλωση παραίτησης του ιδίου από την επιτροπή που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση του προσωπικού που θα προσληφθεί στο Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την κ. Μορφογιάννη, πρόκειται να προσληφθούν –ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς την 1η Οκτωβρίου- 103 άτομα τα οποία προηγουμένως θα περάσουν από συνέντευξη και για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε επιτροπή. Ωστόσο μία ημέρα πριν την έναρξη των συνεντεύξεων ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι παραιτείται δηλώνοντας τη διαφωνία του για τις διαδικασίες που ακολουθούνται, «τινάζοντας στον αέρα» τη διαδικασία για την οποία είναι σε αναμονή δεκάδες υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, η κ. Μορφογιάννη αναφέρει: «ο κ. Αποστολάκης, Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ., επέδειξε για άλλη μια φορά το πολιτικό του ήθος καθώς ως μέλος της επιτροπής αξιολόγησης προσωπικού αποφάσισε μία μέρα πριν τις συνεντεύξεις για την πρόσληψη προσωπικού στο ΔΙΕΚ της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. να παραιτηθεί, αφήνοντας εκτεθειμένη την επιχείρηση αλλά και τα 103 άτομα που πρόκειται να περάσουν από συνέντευξη.

Ξεχνώντας τον πολιτικό του ρόλο και ακόμη χειρότερα μη αναγνωρίζοντας το ρόλο του μέσα στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. ενημέρωσε για την παραίτησή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όχι την Πρόεδρο της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ., κ. Μορφογιάννη Αναστασία αλλά την Διευθύντρια του ΔΙΕΚ.

Η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού έχει ψηφιστεί από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ., το οποίο δεσμεύεται από το Υπουργείου Παιδείας να οδηγηθεί στην έναρξη των μαθημάτων του ΔΙΕΚ την 1η Οκτωβρίου.

Με σκοπό και πρόθεση την αναστάτωση και την αναστολή λειτουργίας του ΔΙΕΚ, ο κ. Αποστολάκης παρότι ήταν γνώστης των διαδικασιών, ενημέρωσε την υπάλληλο ότι παραιτείται, καθώς δεν είναι σύμφωνος με τις διαδικασίες, χωρίς να ορίσει αντικαταστάτη, ως όφειλε.

Στην επιστολή που απέστειλε αναφέρεται στις ενστάσεις που τον οδηγούν στο να θέσει εαυτόν εκτός επιτροπής, ωστόσο, παρότι ήταν γνώστης των διαδικασιών ουδέποτε πρότεινε την τροποποίησή τους, προκειμένου να είναι «αρτιότερες» και πιο «διαφανείς», όπως ο ίδιος τις χαρακτήρισε.

Με σκοπό την ενημέρωση του κοινού να επισημάνουμε ότι ως προς τις συνεντεύξεις και τον τρόπο διενέργειάς τους έχει συσταθεί επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει 3 αιρετούς, τη Διευθύντρια του ΔΙΕΚ και ψυχολόγο.

Η μη διενέργεια των συνεντεύξεων θα οδηγήσει στην μη έγκαιρη πρόσληψη του Εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και στην καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων, αφήνοντας εκτεθειμένους 118 σπουδαστές (αλλά αναμένονται και άλλες εγγραφές) αλλά και 103 υποψηφίους εκπαιδευτές οι οποίοι είναι ήδη ειδοποιημένοι ότι κατά τις επόμενες ημέρες θα περάσουν από συνέντευξη.

Απαντήστε μας λοιπόν κύριε Αποστολάκη, είστε έτοιμος να διαψεύσετε τις προσδοκίες τόσων ανθρώπων; Είστε έτοιμος να εκθέσετε την επιχείρηση έναντι του Υπουργείου Παιδείας; Είστε έτοιμος να αναλάβετε την ευθύνη του λόγου και του πολιτικού σας έργου, το οποίο διακρίνεται από μία διαρκή αλλά άγονη επίθεση χωρίς προτάσεις, χωρίς προοπτικές, χωρίς συνέπεια;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου