ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε επίσημα τις πύλες του ο 1ος Παιδικός Σταθμός Νέας Ιωνίας

ανοιξε-επίσημα-τις-πύλες-του-ο-1ος-παιδι-311839

Δυναμικότητας 70 παιδιών

Τη δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον 60 έως 70 παιδιών από τη φετινή σχολική χρονιά προσφέρει ο 1ος Παιδικός Σταθμός Νέας Ιωνίας, που άνοιξε την τετάρτη και επίσημα τις πύλες του. Το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων του παιδικού σταθμού συνοδεύτηκε από αιχμές της σημερινής δημοτικής αρχής εναντίον της προηγούμενης, που άφησε χωρίς αιτία κλειστή τη δομή, μολονότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για την απορρόφηση παιδιών σε εκπαιδευτικές δομές.

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο 1ο Παιδικός Σταθμός Νέας Ιωνίας, στο πάρκο του ΟΤΕ, λειτουργεί και πάλι. Ο σταθμός ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βόλου και παραδόθηκε προς χρήση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τα εγκαίνια έκανε την Τετάρτη το πρωί, παρουσία γονέων και μικρών μαθητών, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

«Για πολλά χρόνια ο παιδικός σταθμός ήταν κλειστός, δεν γνωρίζω το λόγο. Αυτοί που διοικούσαν αυτήν την πόλη ίσως ξέρουν καλύτερα.

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις υπηρεσίες που συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Πραγματικά ξεναγώντας με μέσα στους χώρους είναι σα να χτίστηκε σήμερα ο παιδικός σταθμός και παραδόθηκε στα παιδάκια και όλοι εμείς οι μεγάλοι οφείλουμε να το συντηρούμε και να το προσέχουμε για να χαίρονται τα παιδιά.

Είναι ένας παιδικός σταθμός στο κέντρο της Νέας Ιωνίας με τεράστιους χώρους, ανθρώπινος και σύγχρονος και δίνει μια ανάσα στις εργαζόμενες μητέρες και γενικά στις οικογένειες που θα μπορούν να αφήνουν τα παιδιά τους σε έναν ασφαλή χώρο.

Αυτά είναι τα έργα της δημοτικής αρχής σε δύσκολους καιρούς πραγματικά, εμείς είμαστε εδώ, δηλώνουμε παρών να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν οι πολίτες», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος.

«Μου προκαλεί εντύπωση το ότι ήταν κλειστός ο παιδικός σταθμός γιατί και πέρυσι όταν είχαμε κάνει τα εγκαίνια του Αρίωνα μας κατηγόρησαν ότι κάνουμε εγκαίνια σε έτοιμα έργα. Αναίτια κλειστός, σε ένα σημείο που υπήρχε μεγάλη ανάγκη να λειτουργήσει, γενικά η πόλη έχει ανάγκη από παιδικούς σταθμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου