ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αχ. Μπέος μίλησε για…τα στημένα

ο-αχ-μπέος-μίλησε-γιατα-στημένα-851206

Αποδείξεις κι όχι ενδείξεις θα πρέπει να παρουσιαστούν από τα αρμόδια όργανα και την UEFA για να θεωρηθεί ένας αγώνας «στημένος», όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Παράλληλα εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου, Βασίλη Γκαγκάτση. Επίσης ισχυρίστηκε πως είναι διαφορετικό να στήνεται ένας αγώνας για τα συμφέροντα του στοιχήματος, από το να γίνεται αυτό για να βοηθηθεί αγωνιστικά η ομάδα.
«Είμαι κάθετος ότι με ενδείξεις σε κανένα μέρος του κόσμου δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ένα παιχνίδι στήθηκε. Έχει διαφορά το αν στήθηκε από έναν παράγοντα για να πάρει τη άνοδο ή να παίξει στην Ευρώπη από το να στήσεις ένα παιχνίδι για το στοίχημα. Ό,τι γίνεται εδώ, γίνεται και στο εξωτερικό. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν γίνεται μόνο εδώ αυτό. Και εγώ μπορεί να ξυπνήσω αύριο το πρωί και να παίξω διάφορα είδους παιχνίδια τζόγου. Αυτό δεν λέει τίποτα. Δεν αποδεικνύουν κάτι. Αν παίχτηκαν παραπάνω χρήματα στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός δεν σημαίνει κάτι. Το ‘ίσως’ δεν καθορίζει κάτι. Όταν σε ένα ματς παίζονται κατά μέσο όρο 100.000 ευρώ και στο Θρασύβουλος-Τρίκαλα παίζονται 500.000 ευρώ, κάτι συμβαίνει. Αυτή είναι η λογική του κυρίου Λιμάχερ, όμως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον για αυτό. Αν θέλει κάποιος να τα οικονομήσει μέσω του ποδοσφαίρου, πρέπει να συμβάλουμε για να μη συμβεί αυτό. Όλοι οι παράγοντες προσπαθούν να βοηθήσουν τις ομάδες τους»… τόνισε για αυτά που λέγονται για τα στημένα στη Β’ Εθνική:
Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε και για τους συνδιεκδικητές της ανόδου στη Super league, λέγοντας: «Οι ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους θα είναι η Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο ΟΦΗ και ο Εθνικός. Φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν θα το κρίνει καμία διαιτησία και κανένα κατεστημένο. Όλες οι ομάδες θα αδικηθούν και όλες θα έχουν τη βοήθεια. Θεωρώ ότι οι αρρωστημένες καταστάσεις στην περίοδο προεδρίας του κυρίου Γκαγκάτση δεν επέτρεπαν να παιχθεί σε κανονικό πλαίσιο τα πρωτάθλημα. Όσον αφορά στον κύριο Πιλάβιο, μπορεί να κάνει λάθη, αλλά είναι ανθρώπινα. Αν του δοθεί ο χρόνος θα δικαιωθεί. Πιστεύω πως στο τέλος θα κόψουμε το νήμα για να ανεβούμε στη Σούπερ Λίγκα».
Για τη φιλολογία γύρω από το ματς με το Αιγάλεω ( που δεν προσήλθε στο γήπεδο) ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε: «Καταρχήν θεωρώ ότι ένας δικηγόρος δεν είναι κατ’ αποκλειστικότητα σε μία ομάδα. Δεν πρέπει να χρωματίζουμε ότι ο ίδιος νομικός εκπρόσωπος εργάζεται στο Αιγάλεω και στον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, θεωρούμε ότι το Αιγάλεω έστησε την αναβολή. Θα είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία αν δεν κατοχυρωθεί ο αγώνας στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος πρέπει να κερδίσει το ματς στα χαρτιά», ενώ τέλος για το βίντεο που προσκόμισε στην εκδίκαση της υπόθεσης είπε: «Όταν μάθαμε ότι η ομάδα του Αιγάλεω ότι έχει άλλους λόγους και όχι τη νέα γρίπη και δεν κατέβηκε στο ματς, τότε δώσαμε σε ένα γραφείο ντεντέκτιβ και τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από την προπόνηση του Αιγάλεω. Στις 19/10, και ενώ κάποιοι ήταν… του θανατά, τραβήξαμε τις φωτογραφίες με καθαρά πρόσωπα. Τι να κάνουμε, να χαρίσουμε το ματς; Η ομάδα μου κατέβηκε δύο φορές από τον Βόλο στην Αθήνα. Το καλύτερο θα ήταν να παιχθεί το ματς. Αν αυτό το παιχνίδι επαναληφθεί, τότε ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου