ΤΟΠΙΚΑ

Διακεκριμένοι επιστήμονες στο Βόλο

διακεκριμένοι-επιστήμονες-στο-βόλο-312658

Συμμετέχουν στο πανελλήνιο συνέδριο ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς

Καρπός συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι το πανελλήνιο συνέδριο ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα «φιλοξενηθεί» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από αύριο Πέμπτη 24 έως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυρ. Κενεβέζος θα παραστεί στην αυριανή τελετή έναρξης, ενώ σημαντικοί επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, είναι εισηγητές στο ίδιο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο μεγάλο αυτό κάλεσμα προς την επιστημονική κοινότητα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες επιστήμονες υψηλού κύρους και τεχνογνωσίας από πολλές χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Σλοβενία κ.α.), ενώ ήδη υπεβλήθησαν εργασίες από εκατοντάδες επιστήμονες, από δεκάδες κρατικούς, πανεπιστημιακούς και ιδιωτικούς φορείς, την επεξεργασία των οποίων ολοκλήρωσε η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου.

Τελικά οι εισηγήσεις του Συνεδρίου ανέρχονται σε 75 και οι συγγραφείς των εργασιών αυτών ανέρχονται στους 190, ενώ οι σύνεδροι αυξάνονται κάθε μέρα με γρήγορους ρυθμούς και ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, διεθνούς εμβέλειας, είναι μια μεγάλη πρωτοβουλία του Δευτεροβάθμιου Εθελοντικού Οργανισμού «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», του Εργαστήριου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Εργαστήριου Μη Καταστροφικών Τεχνικών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τεχνολογικού Τομέα, που συνεργάζονται στενά για το μεγάλο αυτό θέμα, εδώ και μήνες.

Σπουδαίοι φορείς της πολιτείας όπως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του οποίου πραγματοποιείται το Συνέδριο, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Ινστιτούτο Ερευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (ΙΕΤΕΘ). Επίσης το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού, κρατικοί φορείς, το ICOMOS Ελλάδος, το ICOMOS Κύπρου, η CIPA Heritage Documentation, η HEDA, το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου(ΕΤΕΚ), Ιδρύματα, Ινστιτούτα ερευνών, το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, εργαστήρια απ’ όλο τον κόσμο συμμετέχουν με εκπροσώπους τους και στηρίζουν το συνέδριο, που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου