ΤΟΠΙΚΑ

Καυτός αναμένεται και ο φετινός Δεκέμβριος

καυτός-αναμένεται-και-ο-φετινός-δεκέμ-851206

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι μαθητές των σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας αλλά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενόψει της 6ης Δεκεμβρίου αλλά και ενόψει της 10ης Δεκεμβρίου, όπου και θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Οι φοιτητές των Τμημάτων Δικτύων, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροτακτών, Αρχιτεκτονικής, θα πραγματοποιήσουν από σήμερα Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα κατάληψη στις σχολές τους. Παράλληλα, την Κυριακή στις 6 το απόγευμα θα γίνει πορεία από το Θόλο του κτηρίου Παπαστράτος προς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Στο μεταξύ φαίνεται πως υπάρχει «διάσπαση» των μαθητών που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου. Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου οι μαθητές που συμμετέχουν στο Συντονιστικό συνεδρίασαν στο 7ο Λύκειο Βόλου.
Ωστόσο ορισμένοι μαθητές αποχώρησαν, καθώς δεν συναίνεσαν με την πρόταση που έγινε για πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Έτσι οι μαθητές που διαφώνησαν με την εν λόγω πρόταση αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και πραγματοποίησαν νέα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Οι μαθητές των σχολείων που έμειναν στη συνεδρίαση στο 7ο Λύκειο αποφάσισαν να προχωρήσουν σε πορεία σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί με εκκίνηση από την Πλατεία Ελευθερίας, αλλά και θα πραγματοποιήσουν πορεία τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου το μεσημέρι με τη συμμετοχή των κοινωνικών και πολιτικών φορέων για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας.
Στο μεταξύ οι μαθητές που έκαναν τη συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10 Δεκεμβρίου μαζί με το Μέτωπο Αγωνιζομένων Σπουδαστών και το Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών και να συμμετάσχουν επίσης στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στις 17 Δεκεμβρίου.
Στο μεταξύ σήμερα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, ζητώντας την παύση των εργολαβιών και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ενώ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 11.30 το πρωί στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου