ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι τέλος Μαρτίου παρατείνονται όλες οι συμβάσεις

μέχρι-τέλος-μαρτίου-παρατείνονται-όλ-851206

Δυνατότητα παράτασης μέχρι την 30ή Μαρτίου του 2010 όσων συμβάσεων έληγαν Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 2009 ή θα λήξουν Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2010 περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Οριστική κατάργηση των stage, εξάλειψη εξαιρέσων από το ΑΣΕΠ, μοριοδότηση στα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών.
Έντεκα είναι συνολικά οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μετά από τη δημόσια διαβούλευση.

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε για την αποφυγή παρερμηνειών ότι προκειμένου να μην παρατηρηθούν λειτουργικά προβλήματα σε υπηρεσίες, οι οποίες κατά μεγάλο ποσοστό απασχολούν συμβασιούχους (π.χ. καθαριότητας σε δήμους, ΚΕΠ κλπ.) δόθηκε η δυνατότητα παράτασης όσων συμβάσεων έληγαν το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο του 2009 ή θα λήξουν τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2010 μέχρι την 30ή Μαρτίου του 2010.

Επαναφέρεται η συνάφεια του διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης στο γραπτό διαγωνισμό και μοριοδοτείται ο δεύτερος μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος σπουδών.
Όλες οι αλλαγές είναι οι εξής:

* Δίνεται παράταση έως τα τέλη του 2011 στους ΟΤΑ α και β βαθμού στην κατάρτιση των συμβάσεων μίσθωσης έργου με τα αντικειμενικά κριτήρια του νόμου Πεπονή.

* Οι μονάδες ανά μήνα εμπειρίας ορίζονται στις 7 και για σύνολο εμπειρίας 60 μηνών.
* Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα μοριοδότησης στα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών.
* Από το ΑΣΕΠ θα εκδικάζονται εφεξής οι ενστάσεις για την επιλογή προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική και τους ειδικούς φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ.
* Το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των κατηγοριών, από την ημερομηνία πρόσληψής του και για μία πενταετία δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από τη θέση στην οποία διορίστηκε.
* Συστήνεται ειδική επιτροπή για τη διαμόρφωση του πρώτου κώδικα προσλήψεων.
* Δεν αλλάζει ο συντελεστής βαρύτητας της βαθμολογίας του τεστ δεξιοτήτων.
Προς μονιμοποίηση 5.500 πυροσβέστες
Με αντιπροσωπεία των 5.500 εποχικών πυροσβεστών συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίοι έθεσαν υπ όψιν του τα βασικά τους αιτήματα που επικεντρώνονται στην εργασιακή τους αποκατάσταση. Ο υπουργός διαβεβαίωσε τους πυροσβέστες ότι «θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους».
Ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι και το 2010 θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με οκτάμηνες συμβάσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά η διαβούλευση για την εύρεση μόνιμης λύσης για το εργασιακό καθεστώς των 5.500 εποχικών πυροσβεστών. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα χορηγηθεί ταυτότητα συμβασιούχου πυροσβέστη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι στην ομηρία»

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των συμβασιούχων για κατάργηση της “εργασιακής και πολιτικής ομηρίας τους”, εξέφρασε ο Δημήτρης Στρατούλης, συμμετέχοντας στην κινητοποίησή τους.
Χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι “η κυβέρνηση τους απολύει για δημοσιονομικούς λόγους και παίρνει στη θέση τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για την κάλυψη μάλιστα πάγιων και διαρκών αναγκών διαιωνίζοντας με άλλον τρόπο αυτή την ομηρία”.

Ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι “κανένας συμβασιούχος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του και μάλιστα σε συνθήκες αύξησης της ανεργίας και παγώματος από την κυβέρνηση των διαγωνισμών στο δημόσιο”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου