ΤΟΠΙΚΑ

Ανασύσταση της Μονής Παναγίας Λαμπηνούς

ανασύσταση-της-μονής-παναγίας-λαμπην-315278

Νέα σελίδα άνοιξε μετά από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης

Ιστορική στιγμή αποτέλεσε για την Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηνούς Πηλίου η Ρασοφορία της πρώτης Μοναχής από τον κ. Ιγνάτιο, γεγονός που σηματοδοτεί την ουσιαστική ανασύσταση της Μονής, ύστερα από πολλές δεκαετίες εγκατάλειψης.

Η Ρασοφορία της Μοναχής Χρυσοστόμης έγινε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, παρουσία αντιπροσωπειών άλλων Ιερών Μονών, πλήθους προσκυνητών και κατοίκων της γύρω περιοχής, για τους οποίους η επαναλειτουργία της Μονής συνιστά ιδιαίτερη ευλογία, σε μία εποχή κατά την οποία τα Μοναστήρια γίνονται πόλος έλξης και παρηγοριάς για πολλούς ανθρώπους.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι «ο Μοναχισμός είναι η ραχοκοκαλιά της Εκκλησίας και οι μοναχοί τα διαμάντια κάθε τοπικής εκκλησιαστικής κοινότητας, που κρατούν την προσευχή ζωντανή και λειτουργούν ως ολοφώτεινοι φάροι για όλους τους πιστούς».

Ο Σεβασμιώτατος εκθείασε την προσφορά στο ζωντάνεμα της Μονής του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, ο οποίος την τελευταία πενταετία ανέλαβε το πολύμοχθο έργο της επαναλειτουργίας της και της συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεών της και μίλησε για τη νέα σελίδα στην ιστορία της Μονής που πλέον ξεκινά, υπό τον πνευματική καθοδήγηση του π. Χρυσοστόμου Σταυρίδη, στο πρόσωπο της αδελφής της Χρυσοστόμης, της πρώτης από μια μικρή γυναικεία αδελφότητα, που πρόκειται σύντομα να συγκροτηθεί γύρω της.

Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε την ανασύσταση της Μονής «θαύμα, σε μια εποχή αρνήσεως, που πολλές αξίες καταρρέουν, αλλά οι άνθρωποι αναζητούν το αυθεντικό και το αληθινό, την πραγματική ελευθερία. Σε αυτή την εποχή, τόνισε, ο Μοναχισμός είναι αγώνισμα ηρωικό, αλλά και μεγάλη χαρά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου