ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους νέους η Μητρόπολη

κοντά-στους-νέους-η-μητρόπολη-315293

Πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο στελεχών νεανικού έργου της τοπικής Εκκλησίας

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το νέο ιεραποστολικό έτος 2015-2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως μας, π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γραφείου Νεότητος, καλωσόρισε τους υπεύθυνους Ιερείς Νεότητος των ενοριών και τα στελέχη του Κατηχητικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι σκοπός του κατηχητή πρέπει να είναι η συνειδητοποίηση από μέρους των παιδιών της αναγκαιότητας, της ουσιαστικής συμμετοχής τους στα Μυστήρια της Εκκλησίας και στη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους υπευθύνους του Γραφείου Νεότητος και τα στελέχη για το έργο που επιτελούν και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να σπείρουν το Λόγο του Θεού, τονίζοντας ότι λίγοι, αλλά κατηχημένοι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Κατά την Α’ Συνεδρία η κ. Πηνελόπη Μωραΐτου, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας, παρουσίασε τα Κατηχητικά Βοηθήματα Προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού. Σκοπός των βιβλίων αυτών είναι να κατανοήσουν τα παιδιά ότι στις καθημερινές τους δυσκολίες, η απάντηση βρίσκεται στα λόγια και στη ζωή του Χριστού. Δεύτερος εισηγητής ήταν ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος – Μουσικός – Συγγραφέας, ο οποίος κατά την παρουσίαση των βιβλίων των Κατηχητών αυτής της ηλικίας προέτρεψε τους κατηχητές να προετοιμάζουν το εκάστοτε μάθημα με πολλή αγάπη και να μεταδίδουν το νόημα της κάθε παραβολής, με τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγονται δρόμοι μετανοίας. Τέλος ο π. Γεώργιος Γιαννιός, παρουσίασε τα Κατηχητικά Βοηθήματα Γυμνασίου – Λυκείου.

Ακολούθησε η συμμετοχή των συνέδρων σε βιωματικά εργαστήρια, στα οποία ασχολήθηκαν με τη διδασκαλία των Παραβολών μέσω σκηνοθετικής προσέγγισης, μουσικής και τραγουδιών, θεατρικών παιχνιδιών και συναισθημάτων. Τα βιωματικά εργαστήρια επιμελήθηκαν η κ. Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, ΜΑ: Drama in Education, η κ. Ελισσάβετ Περακάκη, Δρ. Μουσικής Παιδαγωγικής, ο κ. Δημήτρης Σεΐτάνης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Συγγραφέας και ο κ.Δημήτρης Καραβασίλης, Θεολόγος, Συγγραφέας.

Στην καταληκτήρια συνεδρία δόθηκε η ευκαιρία για γόνιμο προβληματισμό και διεξοδικό διάλογο. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Γραφείου Νεότητος για το τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου