ΤΟΠΙΚΑ

Κατασκευάζουν ηλιακό ποδήλατο στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

κατασκευάζουν-ηλιακό-ποδήλατο-στο-2ο-ε-315699

Η έμπνευση ήρθε μετά από δωρεά ηλεκτρικού ποδηλάτου από τον συνταξιούχο δάσκαλο Αθ. Ρέτσιο

Την υπογραφή των μαθητών του τομέα ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής και αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, θα έχει όταν ολοκληρωθεί το πρώτο μαθητικό ηλιακό ποδήλατο. Η έμπνευση για την κατασκευή του ηλιακού ποδηλάτου, ήρθε μετά από δωρεά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου στο συγκεκριμένο τμήμα από το συνταξιούχο δάσκαλο Αθανάσιο Ρέτσιο.

Το νέο σχολικό έτος για τους μαθητές του τομέα ηλεκτρολογίας του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ξεκινά με έναν στόχο: έως τέλος της σχολικής χρονιάς να είναι πραγματικότητα το πρώτο ηλιακό ποδήλατο που θα κατασκευαστεί από τους ίδιους. Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους θα εφαρμόσουν όλα όσα διδάσκονται στον τομέα για να μετατρέψουν το ηλεκτρικό ποδήλατο σε ηλιακό.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Σωκράτη Σαβελίδη, ο συνταξιούχος δάσκαλος Αθ. Ρέτσιος, όταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό του ποδήλατο, αποφάσισε να το δωρίσει για να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Με τη σύμφωνη γνώμη του γιου του -επίσης εκπαιδευτικού και πρωταθλητή κωπηλασίας- ήρθαν σε επαφή με το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας όπου λειτουργεί τομέας ηλεκτρολογίας για να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. «Πρόκειται για μία κίνηση άξια προς μίμηση που επιπλέον υποστηρίζει το ήδη υψηλό επίπεδο σπουδών του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Το ποδήλατο θα αποτελέσει ζωντανό μάθημα για τους μαθητές προκειμένου να εισαχθούν στις νέες τεχνολογίες και θα εμπλουτίσει τις καινοτόμες δραστηριότητες του σχολείου. Η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στη μετατροπή του σε ηλιακό ποδήλατο, προσπάθεια που θα υλοποιηθεί στα υπερσύγχρονα εργαστήρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, όπου ήδη διδάσκονται τα εργαστηριακά τους μαθήματα οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

«Στα θεωρητικά μαθήματα οι μαθητές διδάσκονται πλήρως τις σύγχρονες τεχνολογίες και ήδη στα εργαστήρια του 1ου ΕΚ υφίσταται εξοπλισμός που μπορεί να στηρίξει τις ιδέες των μαθητών. Το ηλεκτρικό ποδήλατο συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες, όπως ηλεκτρολογία, ηλεκτρονική, μηχανολογία, αποτελεί βάση οικολογικής – ήπιας μορφής μετακίνησης και θα συμβάλει θετικά στην εκπαιδευτική διαδικασία», ανέφερε ο υπεύθυνος του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας – 1ου ΕΚ κ. Νίκος Τσομπάνογλου.

Στόχος των μαθητών και των καθηγητών είναι το ηλιακό ποδήλατο να έχει ολοκληρωθεί έως τέλος του σχολικού έτους και να παρουσιαστεί στην κοινωνία του Βόλου, προάγοντας τις φιλικές προς το περιβάλλον μορφές μετακίνησης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου