ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτικη «ναυμαχία» με φόντο το κύπελλο

βολιώτικη-ναυμαχία-με-φόντο-το-κύπε-851206

Πριν μερικά χρόνια ο ΝΟΒ-Α ήταν το απόλυτο «αφεντικό» στο χώρο του βολιώτικου, αλλά και του θεσσαλικού πόλο, πανηγυρίζοντας μάλιστα ξανά την άνοδό του στα σαλόνια της Α1. Η τελευταία πενταετία όμως έκρυβε πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις. Ο Ο.Υ.Κ., από ανερχόμενη δύναμη, πήρε τα ηνία και βρέθηκε στην Α2, την ώρα που η ιστορική ομάδα των Αργοναυτών «περιπλανιόταν» στις εθνικές κατηγορίες των μικρών…
Τελικά η φετινή αγωνιστική περίοδος, που ξεκινά αύριο για τους δυο ομίλους με τις υποχρεώσεις του κυπέλλου, τους βρίσκει στην ίδια Κατηγορία, την Α2 και οι μεταξύ τους «μάχες» αρχίζουν νωρίς. Η κλήρωση της Α’ Φάσης του κυπέλλου έβγαλε αντιμέτωπες τις βολιώτικες ομάδες και η πρώτη τοπική «ναυμαχία» της σεζόν θα γίνει σήμερα στην ανοιχτή πισίνα του κολυμβητηρίου της Νέας Δημητριάδας στις 6 το απόγευμα. Το παιχνίδι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους φίλους του πόλο. Ο ΝΟΒ-Α φαίνεται πώς σε αρχική φάση είναι πιο έτοιμος για την σημερινή αναμέτρηση, ενώ ο Ο.Υ.Κ. που ξεκίνησε την προετοιμασία του αργότερα, βλέπει το ματς σαν ένα δυνατό τεστ.
Οσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, από το ΝΟΒ-Α θα απουσιάσει ο Λευτέρης Ρίζος λόγω ίωσης, ενώ στον Ο.Υ.Κ. δεν υπολογίζουν στον αμυντικό Νίκο Γλύκα που ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα, καθώς και στον τερματοφύλακα Κώστα Παλληκάρη που παρουσιάστηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
Επτά παιχνίδια περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Α’ προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση, που διεξάγονται σήμερα. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατ, με ένα ακόμη παιχνίδι.
Οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Η κλήρωση των αγώνων της Β’ προκριματικής φάσης (20 Ιανουαρίου 2010), θα πραγματοποιηθεί στις 23 Δεκεμβρίου (13.30), στα γραφεία της ΚΟΕ. Σ’ αυτήν θα μετάσχουν και οι 8 ομάδες της Α1 Ανδρών που περνούν χωρίς αγώνα στην Β’ φάση και συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος, ο ΝΟ Βουλιαγμένης, ο ΝΟ Χίου, ο Παναθηναϊκός, το Παλαιό Φάληρο, ο ΝΟ Πατρών και η ΝΕ Πατρών.
Στη διάθεση του προπονητή της ομάδας του ΝΟΒ-Α Σωτήρη Ζουμπουλιά βρίσκονται οι: Στέλιος Πολογεώργης, Δημήτρης Μαγκιώρης, Λάμπρος Καρύδας, Κώστας Ζουμπουλιάς, Ζαφείρης Χαλάς, Ιάσων Λέτσιος, Θεοχάρης Χατζηιωάννου, Άγγελος Μερκουριάδης, Γιώργος Αθουσάκης, Γιώργος Φασουλάς, Αντώνης Παύλου, Νίκος Καραμάνης, Σπύρος Τσιγαρίδας, Δημήτρης Ματσάγκος, Ζαχαρίας Βαλιάντζας, Παναγιώτης Μαγκιώρης και Χρήστος Μποσινάκης.
Από την άλλη πλευρά ο Ζαφείρης Μαρινάγης μπορεί να υπολογίζει στους: Τέλης Τουριόγλου, Βαγγέλης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Κουρτίδης, Γιάννης Μπενόπουλος, Γιάννης Ευαγγελός, Δημήτρης Μπλάνας, Ανδρόνικος Κουζέλης, Μάριος Γεωργακόπουλος, Γιώργος Καρκαλιάνης, Γιώργος Βαμβουνάκης, Χρήστος Μαρινάγης, Ιάσων Μάρκου, Θάνος Γραμμένος, Μάριος Χατζηγούλας και Γιώργος Μαρινάγης.
Το πρόγραμμα:
ΣΗΜΕΡΑ
Κολ. Σύρου 13.30 ΝΟ Σύρου – ΝΟ Λάρισας
(Πολυχρονόπουλος, Στεφανάκης)
Κολ. ΑΝΟ Γλυφάδας 15.00 ΑΝΟ Γλυφάδας – ΝΟ Κέρκυρας
(Κωνσταντινίδης, Κυράνης)
Κολ. Αλίμου 17.00 ΝΟ Καλαμακίου – ΝΟ Χανίων
(Κουρτίδης, Αχλαδιώτης)
Κολ. Εθν. Πειραιά 18.00 Εθνικός– ΠΑΟΚ
(Μπουδραμής, Αδαμάσογλου)
Κολ. Ιλίσιο 18.00 Ποσειδών Ιλ. – Ηλυσιακός
(Δαμιανάκης, Κατσαρός)
Κολ. Βόλου 18.00 ΝΟΒ-Α – Ο.Υ.Κ. Βόλου
(Αργυρός, Σπανούδης)
Κολ. Ηρακλείου 18.30 ΟΦΗ – Ηρακλής
(Βασιλείου, Μπιράκης)
ΣΑΒΒΑΤΟ
Κολ. Αμαρουσίου 16.30 Τρίτων Αμαρουσίου – Γ.Σ Περιστερίου
(Χατζηαναστασίου, Πολυχρονόπουλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου