ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Κακεντρέχειες χωρίς τέλος
Στον απόηχο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Βόλο, παρά το γεγονός ότι η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, ακούστηκαν και ορισμένα πικρά σχόλια από ορισμένους που κάτι ήθελαν να πουν για να καταγραφούν. Μία τους πείραξαν τα φαγητά, την άλλη η καθυστέρηση στο σέρβις, τέλος πάντων ό,τι και να γινόταν, κάτι θα τους πείραζε. Βέβαια ξεχνούν ότι ο Πρόεδρος δεν ήρθε στο Βόλο για τσιμπούσι. Ωστόσο καλό θα ήταν η κριτική να γίνεται για σοβαρότερους λόγους. Από τη συνοδεία του Προέδρου μάθαμε ότι ο ίδιος έμεινε πολύ ικανοποιημένος από την επίσκεψή του στο Βόλο. Τώρα πώς κάποιοι, κατά τεκμήριο υποκειμενικοί σχολιαστές, τα βλέπουν διαφορετικά, δεν γνωρίζουμε. Ίσως να είναι κρυφά ταλέντα της μαγειρικής και να μην είχαν την ευκαιρία να το δείξουν ποτέ μέχρι σήμερα.
Χ.Μ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ακόμα και αυτή την εποχή μετά από τόσους μήνες ανομβρίας, δεκάδες ρυάκια από το Πήλιο χύνουν το νερό τους στον Παγασητικό. Θα μου πείτε και τι να κάνουμε τώρα, να πάρουμε τα παγούρια και να το μαζέψουμε; Ούτε παγουράδες είμαστε ούτε προλαβαίνουμε. Απλά τις εγκληματικές παραλείψεις του παρελθόντος επισημαίνουμε συνεχώς, με την κρυφή ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον. Άλλωστε όσο ζούμε, ελπίζουμε.
Χ.Μ.

Αποψίλωση της Εξωραϊστικής
Για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους, εργάτες ιδιωτικού συνεργείου που κλήθηκαν ειδικά
για το σκοπό αυτό, άρχισαν να αποψιλώνουν από χθες το πρωί την “πρασινάδα” από τους τοίχους της Εξωραϊστικής , που μόνο δροσιά και ομορφιά προσφέρουν στους σινεφίλ του μοναδικού θερινού σινεμά της πόλης.
Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη σκοπιμότητα μίας τέτοιας ενέργειας, γι΄ αυτό θα ήταν χρήσιμη μία πειστική απάντηση από τους αρμόδιους …
Α.Τ.

Μερική ανταπόκριση
Ούτε οι μισοί από τους πλημμυροπαθείς, οι οποίοι διεκδικούν τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις τους, δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στο κάλεσμα της Νομαρχίας για να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική τραπεζική φόρμα, ώστε η αποπληρωμή τους να γίνει χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία. Το θέμα τόσους μήνες το ανέδειξαν δυναμικά, κινητοποιώντας συναρμόδια υπουργεία και εμπλεκόμενους φορείς, όμως οι ίδιοι τώρα έρχονται με τη στάση τους να καθυστερήσουν τις διαδικασίες. Εάν αποπληρωθούν οι μισοί πλημμυροπαθείς, τότε οι υπόλοιποι θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται για άνιση μεταχείριση;
Β.Σ.

Πλακόστρωτο
Κάτι πρέπει να γίνει με το πλακόστρωτο πεζόδρομο μπροστά από την είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου. Οι πλάκες έχουν ξηλωθεί, με αποτέλεσμα είτε πεζός είτε με Ι.Χ να κυκλοφορεί κανείς, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Και επειδή οι φθορές είναι πολλές, καλό θα είναι η αποκατάσταση να είναι συνολική ώστε να μην υπάρχουν παράπονα και διαμαρτυρίες κάθε τρεις και λίγο.
Β.Κ

Διάνοιξη
Επειδή φτάνει το Πάσχα και είναι λογικό ότι η κυκλοφορία στην περιοχή του OLD CITY θα είναι αυξημένη, καλό θα είναι να ενταθούν και οι προσπάθειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, ώστε να ξεκινήσει η διάνοιξη της οδού Αλαμάνας.
Η διέλευση των Ι.Χ γίνεται με μεγάλη δυσκολία, ο δρόμος πρέπει να ανοίξει προκειμένου να μην επαναληφθούν εικόνες μποτιλιαρίσματος που όλοι λίγο πολύ ζήσαμε τα Χριστούγεννα. Άλλωστε ο δρόμος πρέπει να διανοιχτεί. Πόσο μάλλον τώρα που λειτουργεί στην περιοχή ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου