ΤΟΠΙΚΑ

O ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ατρόμητοι ή… να μένει το βύσσινο;
Ο Παναθηναϊκός έχασε στην έδρα του, αυτή τη φορά από τον Ατρόμητο (σιγά την είδηση).
Α, να σας ρωτήσω κάτι;
Εσείς θα προσλαμβάνετε τον κύριο Τσιτουρίδη ως διαχειριστή στην επιχείρησή σας;
Ευχαριστώ. Καμιά άλλη ερώτηση.
Φ.Τ.

Ε, και;
Με την οσμή των σκανδάλων να διαχέεται όλο και περισσότερο ο πρωθυπουργός είναι από τα πράγματα αναγκασμένος να αναλάβει “πρωτοβουλίες”, χωρίς βέβαια ουσιαστικό, περιεχόμενο μιας και η Νέα Διακυβέρνηση αποτελεί την γενεσιουργό αιτία των σκανδάλων. Το πολύ πολύ ν αλλάξει τον κύριο Τσιτουρίδη.
Ε, και; Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ίδια!
Φ.Τ.

Ικανοποίηση
του Προέδρου

Η ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια για την διαμονή του στο Βόλο αποτυπώνεται πλήρως από τα όσα έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του ξενοδοχείου «Ξενία». Παραθέτουμε το κείμενο: «Θέλω να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του ξενοδοχείου «Ξενία» που αποτελεί κόσμημα. Τιμάει το Βόλο, τιμάει την Ελλάδα». Περιττό να σημειώσουμε ότι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, και κυρίως ο ιδιοκτήτης του ο κ. Αλεξόπουλος, μόλις διάβασαν το κείμενο ένιωσαν χαρά και ικανοποίηση. Τα συγχαρητήρια του πρώτου πολίτη της χώρας, και μάλιστα τόσο απλόχερα, δεν είναι και μικρό παράσημο.
Χ.Μ.

Διαφωνεί
αλλά δεν προτείνει

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Νικόπουλος είναι γνωστός για τους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει για τους αγρότες. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Στη χθεσινή σύσκεψη της ΕΑΣ Βόλου όμως διαφώνησε με την πρόταση του προέδρου Νικήτα Πρίντζου για μείωση κατά 50% των υδροβόρων καλλιεργειών. Χθες το απόγευμα μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και κάλεσε τους αγρότες να καλλιεργήσουν το σύνολο των εκτάσεών τους. Ωραία, διαφωνεί, αλλά δεν μας λέει ο έμπειρος αγροτοσυνδικαλιστής τι ακριβώς προτείνει. Αν φτάσουμε στον Ιούλιο – Αύγουστο και δεν υπάρχει σταγόνα νερό, τι θα απογίνουν οι καλλιέργειες;
Χ.Μ.

Σπουδαία
προσπάθεια

Η κυριακάτικη εκδήλωση στο Δημαρχείο του Βόλου για τον εθελοντισμό και κυρίως για την δωρεά οργάνων ήταν πολύ πετυχημένη, αφού περίπου τριακόσιοι άνθρωποι την παρακολούθησαν. Δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε μέσα σε όλους τους αξιόλογους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το θέμα την περίπτωση του γιατρού Γιάννη Βαρδούλη, ο οποίος έχοντας τελειώσει τις επιστημονικές του αλλά και τις πολιτικές του υποχρεώσεις, ασχολείται με το θέμα του εθελοντισμού μέσω του Συλλόγου Δωρεάς Οργάνων με πραγματικό πάθος.
Χ.Μ.

Συγκλονιστικό παράδειγμα
Ενα παράδειγμα που καθήλωσε το ακροατήριο ανέφερε στην ημερίδα για τον εθελοντισμό ο Σπύρος Δρακόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος μονάδας μεταμοσχεύσεων οργάνων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Πριν από χρόνια, είπε ο γιατρός, μια υπερήλικη γιαγιά ετών 92 αποφάσισε να δωρίσει τον ένα της νεφρό στην εγγονή της που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια. Η γιαγιά λίγο καιρό μετά την μεταμόσχευση πέθανε. Η εγγονή της πλησιάζει τα σαράντα και ζει μια φυσιολογική ζωή. Έτσι το όργανο μέχρι σήμερα ζει 128 χρόνια και αναμένεται να ζήσει πολύ περισσότερα. Αν αυτό δεν είναι προσφορά ζωής και ένδειξη αλτρουισμού, τι άλλο μπορεί να είναι στη ζωή μας; Όπως ήταν φυσικό, το παράδειγμα του κ. Δρακόπουλου συγκίνησε τους Βολιώτες που παρακολούθησαν την πετυχημένη εκδήλωση την Κυριακή το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Χ.Μ.

Θα κάνει έρευνες
Ο Δήμαρχος Αρτέμιδος Δημήτρης Αλεξόπουλος σε χθεσινές του ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις υποσχέθηκε να ερευνήσει το θέμα της κατανάλωσης ποσοτήτων νερού από γεωτρήσεις της περιοχής Αγίου Λαυρεντίου για την ψύξη των μηχανημάτων της βιομηχανίας «ΑΓΕΤ». Αν πρόκειται για σπατάλη, θα επαναδιαπραγματευτούμε το ζήτημα, ήταν η δέσμευση του Δημάρχου. Ανηφόρες πάντως για την ΑΓΕΤ, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις κατηγορίες για την ρύπανση της ατμόσφαιρας, αλλά και αυτές για την κατασπατάληση νερού σε εποχές λειψυδρίας.
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου