ΤΟΠΙΚΑ

Οι επιλογές Τσιτουρίδη

οι-επιλογές-τσιτουρίδη-851206

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται και πάλι ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης για το σκάνδαλο με τα αποθεματικά των Ταμείων, ενώ η Κυβέρνηση φοβάται ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα ντόμινο αποκαλύψεων που θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Για τον Υπουργό Απασχόλησης έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα. Έχει την τιμητική του σ’ αυτήν εδώ τη στήλη. Για κανέναν άλλον Υπουργό της Κυβέρνησης δεν έχουμε αναφερθεί τόσο συχνά. Ίσως γιατί έχουμε προσωπική άποψη από τότε που ήταν Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έφθανε τόσο ψηλά και θα έφθανε να είναι επικεφαλής σε τόσο νευραλγικά υπουργεία. Αγροτικής Ανάπτυξής και Απασχόλησης. Δεν τον έκοβε το μάτι σου. Το πολύ – πολύ σε θέση ενός γραφειοκράτη των Βρυξελλών τον «κόβαμε» εμείς οι δημοσιογράφοι του Βόλου. Καμία πολιτική οξύνοια, καμία συνθετική και αναλυτική ικανότητα σκέψης.
Ο κ. Τσιτουρίδης βλέπετε είναι ένα γνήσιο αντίγραφο της συντηρητικής παράταξης. Πλήρης αδυναμία επεξεργασίας, προνοητικότητας και προσαρμογής στα νέα πολιτικά δεδομένα. Αυτό ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα το μειονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας.
Είναι το έλλειμμά της, το οποίο κατά καιρούς κάλυπτε με μπολιάσματα από άλλους πολιτικούς χώρους και μόνο όταν επικρατούσαν στους κόλπους της φωτισμένοι άνθρωποι, ικανοί να προσελκύουν πεπαιδευμένα στελέχη από την Αριστερά, η οποία αποτελούσε πάντα μια δεξαμενή σκέψης για την ελληνική πολιτική τάξη, κατάφεραν να ξεφύγουν από τα στενά όριά τους και να κάνουν μεγάλες επιλογές.
Με την «πρεμούρα» επομένως διορισμού αμιγώς «γαλάζιων» συμβουλίων στα Δ.Σ. των ασφαλιστικών ταμείων από το Σάββα, ήταν εύλογο να ζήσουμε το σκάνδαλο στο ΤΕΑΔΥ…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου