ΤΟΠΙΚΑ

Δάνειο 850 χιλ. ευρώ για προσλήψεις ο Δήμος Νέας Ιωνίας

δάνειο-850-χιλ-ευρώ-για-προσλήψεις-ο-δήμο-851206

Το… χρώμα του χρήματος θα δουν μετά από τρεις μήνες οι 150 εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Ιωνίας « ΙΩΝΙΑ», οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αυτό έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Νέας Ιωνίας από το Δήμαρχο της πόλης Π. Μαβίδη λίγο πριν τη συζήτηση – ενημέρωση του Σώματος για τους λόγους καθυστέρησης πληρωμής των εργαζομένων. Μία συζήτηση που προκλήθηκε μετά από κοινό αίτημα που κατέθεσαν οι δέκα από τους έντεκα δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας. Το πρόβλημα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων δεν θα ξανασυμβεί, διαβεβαίωσε το Σώμα ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Στεφ. Λάζος, μέχρι τα τέλη του 2010, τουλάχιστον, που λήγει, όπως είπε το διετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Επιχείρησης.
Κατά τα λοιπά η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρίστηκε από την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της μειοψηφίας στο νέο δάνειο που αποφάσισε να συνάψει η Δημοτική Αρχή για την πληρωμή των δεδουλευμένων για προσωπικό που θα προσληφθεί το… 2010.
Το νέο δάνειο εγκρίθηκε με ψήφους 15 ψήφους υπέρ και δέκα κατά, αφού απουσίαζαν οι κ.κ. Μπαλλής και Περιβολάρη από τους συμβούλους της μειοψηφίας. Στα αξιοσημείωτα της ψηφοφορίας η άρνηση των κ.κ. Καουνά και Μπακλατσή που ψήφισαν κατά και που όπως όλα δείχνουν έχουν αποφασίσει πλέον να διαχωρίσουν τη θέση τους από την Ομάδα Πλειοψηφίας, ενώ ψήφισε τελικά υπέρ της λήψης του δανείου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τέλης Μπασδάνης, παρά τις αρχικές πληροφορίες που τον έφεραν αποφασισμένο να διαχωρίσει και αυτός με τη σειρά του τη θέση του από τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου. Επίσης υπέρ της λήψης δανείου ψήφισε και ο κ. Γ. Φουντουκίδης από τη «Δημοτική Συνεργασία» του Μ. Μπαλλή και ο οποίος επίσης εδώ και πολλούς μήνες ταυτίζεται απόλυτα με τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής.
Οι κ.κ. Καουνάς και Μπακλατζή αρνήθηκαν να παράξουν θετική ψήφο με το σκεπτικό ότι το δάνειο δεν διοχετεύεται για αναπτυξιακούς σκοπούς, αλλά για τη δημιουργία αποθεματικού, χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς πού θα διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό. Ο κ. Καουνάς ειδικότερα ζήτησε όπως ο Δήμος προχωρήσει στη σύναψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη διάνοιξη της οδού Μαν. Ανδρόνικου, που ενόψει του 2013 θα έλθει, όπως τόνισε, να συνδέσει το Μεσογειακό Χωριό με το Πανθεσσαλικό Στάδιο, καθώς και για τη δημιουργία πεζοδρομίων κατά μήκος της οδού Μελισσιατίκων και Φυτόκου.
Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι που καταψήφισαν την έγκριση του δανείου κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή για προχειρότητα, καθώς το δάνειο που ήταν 700.000 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, αυξήθηκε και έγινε τελικά 850.000 ευρώ, σημειώνοντας επίσης ότι με τον τρόπο αυτό επιβαρύνεται ο Δήμος και ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του 2010, καθώς το δάνειο θα αρχίσει να αποπληρώνεται από το 2011.
Στον αντίποδα τόσο ο κ. Μαβίδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Στελ. Λημνιός, σημείωσαν ότι οι μειοψηφίες έχουν επιλέξει το δρόμου του μηδενισμού και σημείωσαν ότι το δάνειο είναι απαραίτητο, προκειμένου να καλυφθούν τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την πληρωμή των 16 ατόμων που θα προσληφθούν με δίμηνες συμβάσεις των δεκαπέντε ατόμων που θα προσληφθούν την ερχόμενη άνοιξη με 8μηνες συμβάσεις, δύο άτομα που θα προσληφθούν για το ΚΑΠΗ, ένα άτομο που θα προσληφθεί για τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, ένα άτομο που θα προσληφθεί ως ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, ενώ, όπως διευκρίνισαν, έχει υπάρξει πρόβλεψη και για την πληρωμή τεσσάρων μισθών για τα 25 άτομα που σκοπεύει να φέρει προς έγκριση στις αρχές του χρόνου η Δημοτική Αρχή για θα προσληφθούν για την κάλυψη μόνιμων θέσεων στην Καθαριότητα, έτσι ώστε να μπει τέλος στις πάσης μορφής ελαστικές σχέσεις εργασίας. Επίσης από την πλευρά του ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Σταύρος Νιτσιάκος είπε ότι η δανειακή επιβάρυνση του Δήμου και η εξυπηρέτηση των τοκοχρεωλυσίων τα επόμενα χρόνια επιτρέπει τη σύναψη του νέου δανείου.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ακόμη η πρόσληψη 16 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις, από τους οποίους οι οκτώ θα απασχοληθούν στη Διεύθυνση Καθαριότητας και οι υπόλοιποι οκτώ στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και οι οποίοι θα καλύψουν συμβάσεις εργαζομένων, που όπως είπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Στέλιος Λημνιός λήγουν στα μέσα Δεκεμβρίου.
Τέλος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η ενίσχυση αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Το συνολικό ύψος της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου είναι 19.000 ευρώ, από τα οποία τα 10.000 ευρώ αφορούν στην οικονομική ενίσχυση της ερασιτεχνικής Νίκης, ενώ οι υπόλοιποι φορείς (Ιωνες, Εγγλεζονησιώτες, Εξωραϊστικός Σύλλογος Φυτόκου κ.α.) ενισχύονται με 1.000 ευρώ ο καθένας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου