ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρίες για φάρμακα που δεν χορηγούνται σε απόρους

διαμαρτυρίες-για-φάρμακα-που-δεν-χορη-320759

Από το Φαρμακείο του Νοσοκομείου Βόλου

Γολγοθάς η χορήγηση φαρμάκων σε απόρους. Το Ιατρείο Αλληλεγγύης του Αγίου Νεκταρίου όπου καθημερινά βρίσκουν «αποκούμπι» πολλοί άποροι, έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών ότι συγκεκριμένα φάρμακα που τους συνταγογραφούνται δεν τους χορηγούνται διότι δεν υπάρχουν στο φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Ειδικότερα ασφαλισμένοι με βιβλιάρια απορίας της Πρόνοιας, εκφράζουν παράπονα ότι δεν τους χορηγεί το φαρμακείο του Νοσοκομείου τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς του Νοσοκομείου, επικαλούμενοι έλλειψη φαρμάκων και τους προτρέπει να τα αγοράσουν!

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Ιατρείο Αλληλεγγύης του Αγ. Νεκταρίου «δεν τους βάζουν στο βιβλιάριο ούτε την κόκκινη σφραγίδα «στερείται», αποποιούμενοι έτσι κάθε ευθύνης».

Το Ιατρείο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν και να ανακουφιστούν οι άποροι που πρέπει να έχουν ολοκληρωμένη θεραπεία, έχει ήδη προβεί, σε αγορές τέτοιων, μη χορηγούμενων από το φαρμακείο του Νοσοκομείου φαρμάκων.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με γιατρούς του Νοσοκομείου για το συγκεκριμένο θέμα οι οποίοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι στο φαρμακείο του Νοσοκομείου δεν έχει παρατηρηθεί έλλειψη φαρμάκων και εξηγούσαν ότι ενδεχομένως το πρόβλημα να αφορά σε γενόσημα που έχουν συνταγογραφηθεί.

Υπογράμμιζαν μάλιστα ότι ακόμη και για πολύ ακριβά φάρμακα, το φαρμακείο του Νοσοκομείου προχωρά συχνά σε παραγγελίες έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι τα έχουν ανάγκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου