ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του Απ. Παπαδούλη με το Μητροπολίτη Δημητριάδος

συνάντηση-του-απ-παπαδούλη-με-το-μητρο-320850

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαγνησίας του Ποταμιού συνέχισε τις περιοδείες

Με το Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, συναντήθηκε χθες Πέμπτη, ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας του Ποταμιού, κ. Απόστολος Παπαδούλης. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και ο Μητροπολίτης τον συνεχάρη για την απόφασή του να πολιτευτεί και χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη για το νομό, την υποψηφιότητά του.

Στο μεταξύ, στην περιοδεία του στο ΙΚΑ Βόλου, ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας του Ποταμιού, Απόστολος Παπαδούλης, ρωτήθηκε για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία και τόνισε ότι η αδήλωτη εργασία καταπολεμάται μόνο με συνδυασμό καταστολής και κινήτρων, όπως η μείωση του βάρους της συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία.

Το μη μισθολογικό κόστος εργασίας, τόνισε, θα πρέπει να μειωθεί και κυρίως οι ασφαλιστικές εισφορές, που εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά υψηλές, έτσι η μείωση θα έχει θετική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα, στην απασχόληση, στον περιορισμό της αδήλωτης εργασίας, και στην παραγωγικότητα των μικρών επιχειρήσεων.

Περιοδεία στη Ν. Ιωνία

Ο υποψήφιος βουλευτής στην περιοδεία του στη Νέα Ιωνία, ρωτήθηκε από επιχειρηματίες που συνάντησε, για τις θέσεις του Ποταμιού σχετικά με τη διαχείριση του χρέους των επιχειρήσεων, αλλά και των ιδιωτών και ανέφερε πως η διαχείριση του χρέους των επιχειρήσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί από έναν ανεξάρτητο ενδιάμεσο φορέα στον οποίο συμμετέχουν τράπεζες, Δημόσιο, ιδιώτες και πιθανόν η ΕΚΤ. Σε αυτόν το φορέα πρέπει να υπαχθεί και η εκκαθάριση των «κακών τραπεζών» (Proton, Αγροτική κλπ). Αυτός ο φορέας θα διασφαλίσει καλύτερα το δημόσιο συμφέρον, επιταχύνοντας τη λύση και την γρήγορη στροφή στην υγιή επιχειρηματικότητα.

«Η ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων, είπε ο κ. Παπαδούλης, πρέπει να είναι τέτοια που να διευκολύνει την οικονομική τους επάνοδο και ανάκαμψη, χωρίς να σηματοδοτεί καθεστώς «ανήθικης επιβράβευσης» σε σχέση με τις συνεπείς, ως προς αυτό, επιχειρήσεις».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και τόνισε ότι αυτές που θα μπορούσαν να είναι βιώσιμες, πρέπει να διασωθούν με κεφαλαιοποίηση των χρεών τους σε τράπεζες και Δημόσιο, να εξυγιανθούν εν λειτουργία και να επανιδιωτικοποιηθούν.

Σήμερα Παρασκευή 18/09 το βράδυ, στις 8μ.μ., ολοκληρώνεται η προεκλογική διαδικασία με συνάντηση των φίλων του Απ. Παπαδούλη στο καφέ «Παλιό Προξενείο» (Αντωνοπούλου 37).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου