Ζητούν να ανοίξει η μπάρα

Τελευταία ενημέρωση: 2015-09-16, 17:15:47
Δημοφιλείς οι αμαξάδες του Βόλου
Ζητούν να ανοίξει η μπάρα

Αίτημα των αμαξάδων του Βόλου να επιτραπεί η διαδρομή κατά μήκος της παραλίας

Παράπονα διατυπώθηκαν για μια ακόμη φορά από ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας με κρουαζιερόπλοια, λόγω της απουσίας των αμαξάδων από την παραλία του Βόλου. Το αίτημα να επιτραπεί και πάλι η διέλευση των ιππήλατων αμαξών κατά μήκος της παραλίας, διατυπώνεται από πολλά χείλη, προς όφελος της πόλης.

«Τις πρωινές ώρες δεν κυκλοφορεί κόσμος στην παραλία του Βόλου και κατά συνέπεια θα μπορούσε να επιτραπεί η διέλευσή μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ξένοι που επιθυμούν να δουν τα αξιοθέατα της πόλης μέχρι τον Αγιο Κωνσταντίνο» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Τσούκας.

Η βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης πάνω σε ιππήλατη άμαξα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για δεκάδες ξένους και Ελληνες τουρίστες, οι οποίοι επιθυμούν να περιηγηθούν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, μέχρι τον Αγιο Κωνσταντίνο, ενίοτε και μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.

Η κλειστή μπάρα, ωστόσο, αναγκάζει τους επαγγελματίες να κινηθούν δια μέσου πολυσύχναστων δρόμων της πόλης, όπως η Ιάσονος, αντί του παραλιακού μετώπου, το οποίο ενδείκνυται γι’ αυτό το σκοπό.

Συνδέοντας την παραπάνω δραστηριότητα με τις αφίξεις δεκάδων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Βόλου, ο κ. Τσούκας υπογραμμίζει ότι «θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν η βόλτα με άμαξα στην παραλία του Βόλου, προκειμένου να παραμείνουν εδώ οι ξένοι τουρίστες και να αποκομίσει οφέλη τόσο η πόλη όσο και η τοπική αγορά».

Παράλληλα ο ίδιος επαγγελματίας υπογραμμίζει ότι «δεν επιτρέπεται φέτος η διέλευσή μας από την παραλία και αναγκαστικά διερχόμαστε από την Ιάσονος, ένα δρόμο πολυσύχναστο. Το αίτημά μας είναι να επιτραπεί και πάλι η διέλευσή μας από την παραλία, προς όφελος της πόλης, δεδομένου ότι οι άμαξες προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών τουριστών».

ΓΛ. ΥΔΡ.

 

Σχόλια
ΑΜΑΞΕΣ
ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕς ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΞΕΣ? ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΤΕ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΑΜΑΞΕΣ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.
ιωαννης πουλακας - 2015-09-16 23:36:57
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=