ΤΟΠΙΚΑ

Δημοπρατείται για 15 χρόνια το κάμπινγκ Χορευτού

δημοπρατείται-για-15-χρόνια-το-κάμπινγκ-323922

Με ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς τις 18.000 € για ετήσιο µίσθωµα

Στην αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου, για τη δημιουργία οργανωμένου χώρου κατασκήνωσης, που βρίσκεται στη θέση «Κιόσια» Χορευτού εκτάσεως 18.989,37 τ.µ., προχωράει στις 28 Σεπτεμβρίου στη Ζαγορά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (10.00 – 12.00) ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Για τη νέα Δημοτική Αρχή, η αξιοποίηση του κάμπινγκ είναι μια ενέργεια με πολλαπλασιαστική δύναμη για τον τουρισμό του Δήμου και όπως αναφέρει ο δήμαρχος Παναγ. Κουτσάφτης, «η συγκεκριμένη έκταση, μετά από πολλές δικαστικές περιπέτειες και πολεοδομικά ζητήματα νομιμότητας, είναι πανέτοιμη να λειτουργήσει και πάλι ως κάμπινγκ και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τουριστική ταυτότητα του Δήμου μας. Προχωρήσαμε βήμα – βήμα ώστε να αρθούν παλιές εκκρεμότητες και αισιοδοξούμε πως το κάμπινγκ, σύγχρονο και λειτουργικό, σε ένα μοναδικό σημείο του Πηλίου, στη σκιά υψηλών πλατάνων, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, με παράπλευρα οφέλη για το Χορευτό και γενικότερα την τουριστική κίνηση στο Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή».

Μέσα από διαβούλευση, καθορίστηκαν οι όροι διενέργειας του φανερού προφορικού πλειοδοτικού διαγωνισµού για την εκµίσθωση ∆ηµοτικής έκτασης στη θέση «Κιόσια» στον οικισµό Χορευτού του ∆ήµου Ζαγοράς – Μουρεσίου για δηµιουργία οργανωµένου χώρου κατασκήνωσης – κάμπινγκ, µε ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς το ποσό των 18.000 € για ετήσιο µίσθωµα του τρίτου έτους ολόκληρης της εκµισθούµενης έκτασης. Λόγω των εργασιών που απαιτούνται το µίσθωµα για τα πρώτα δύο έτη θα είναι το 20% του ποσού του µισθώµατος, το οποίο θα επιτευχθεί στη δηµοπρασία.

«Αποφασίσαμε ακόμη», τονίζει ο κ. Κουτσάφτης, «όλες οι δαπάνες για την ίδρυση του κάµπινγκ και την κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων να βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον µισθωτή και θα παραµένουν, µετά τη λήξη της µίσθωσης ,προς όφελος του µισθίου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θα δηµιουργηθούν από το µισθωτή στο µίσθιο σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις, προκειµένου να εκδοθεί από τον ΕΟΤ σήµα λειτουργίας κάµπινγκ, οι άδειες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων από τις αρµόδιες Υπηρεσίες (Πολεοδοµία, ΕΟΤ, κ.λ.π.), θα εκδοθούν µε δαπάνες και φροντίδα του µισθωτή.

Οι εγκαταστάσεις και η διαµόρφωση του χώρου οργανωµένης κατασκήνωσης (κάµπινγκ) θα γίνουν µε βάση αρχιτεκτονική µελέτη, που θα εκπονηθεί µε δαπάνη και φροντίδα του µισθωτή, η οποία πρέπει να είναι σύµφωνη µε τις ισχύουσες προδιαγραφές του ΕΟΤ για κάµπινγκ Γ’ κατηγορίας τουλάχιστον.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που υφίστανται στο οικόπεδο, για τις οποίες δεν υπάρχει οικοδοµική άδεια, ο µισθωτής δικαιούται να τις κατεδαφίσει, προκειµένου να προβεί στην ανέγερση νέων κατάλληλων, ή να τις νοµιµοποιήσει και να τις βελτιώσει, έτσι ώστε να καταστούν κατάλληλες για χρήση στα πλαίσια της νέας οργανωµένης επιχείρησης κάµπινγκ. Ο µισθωτής υποχρεούται να ολοκληρώσει τη διαµόρφωση και την κατασκευή των εγκαταστάσεων της νέας οργανωµένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάμπινγκ), µε βάση τη σχετική µελέτη, σχέδια και προδιαγραφές του ΕΟΤ, µέσα σε προθεσµία ενός (1) έτους από την υπογραφή του µισθωτηρίου συµβολαίου, οπότε και στη συνέχεια πρέπει άµεσα να θέσει σε λειτουργία την οργανωµένη κατασκήνωση (κάμπινγκ) και πάντως όχι σε χρονικό διάστηµα µεγαλύτερο των τριών µηνών.

Επίσης ο µισθωτής δύναται πέραν της οργανωµένης τουριστικής κατασκήνωσης (κάµπινγκ), να ιδρύσει και λειτουργήσει καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος (αναψυκτήριο, κατάστηµα τροφίµων κ.λ.π.) και καταστήµατα πώλησης τουριστικών ειδών, εκµίσθωσης σκαφών, αυτοκινήτων, µοτοποδηλάτων κ.λ.π..

Οι τιµές διαµονής ατόµων και οχηµάτων στο κάµπινγκ θα διαµορφώνονται σύµφωνα µε τα τιµολόγια του ΕΟΤ που ισχύουν κάθε φορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου