ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση υπέρ των συμβασιούχων για την κοινωφελή εργασία

παρέμβαση-υπέρ-των-συμβασιούχων-για-τ-324794

Από το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Tην απόλυτη ικανοποίησή του εκφράζει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καθώς υπάρχουν θετικά αποτελέσματα που αφορούν στους εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης.

Ειδικότερα με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας αναγνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) οι οποίοι υπέστησαν εργατικό ατύχημα συνεχίζουν να αμείβονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς υποχρέωση να αναπληρώσουν τις ημέρες κατά τις οποίες απουσιάζουν λόγω του εργατικού ατυχήματος από την θέση που έχουν τοποθετηθεί.

Επίσης σύμφωνα με το Υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των επιβλεπόντων φορέων, καθώς και οι θεμελιώδεις έννοιες της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων -δηλαδή- ότι και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (άδειες κανονικές και αναρρωτικές, μέσα ατομικής προστασίας κ.λ.π.) και τέλος ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) ακολουθούν το ίδιο ωράριο με το μόνιμο προσωπικό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, έγινε γνωστό ότι θα καταβληθεί άμεσα το σύνολο των μισθών στους εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με την προϋπόθεση ότι έχουν σταλεί τα παρουσιολόγια από τους Δήμους στον ΟΑΕΔ.

«Αποδείξαμε ότι δεν κάνουμε πίσω -τονίζεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Μαγνησία- δεν σταματάμε εδώ, δεν μας τρομάζει η εργοδοτική τρομοκρατία. Ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε, ακόμα πιο εντατικά, δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Τίποτα δεν μας χαρίσθηκε όλα κατακτήθηκαν ύστερα από οργανωμένους αγώνες. Φέρνουμε τα πάνω κάτω. Δημιουργούμε επιτροπές σε κάθε Δήμο πλάι στα ταξικά Σωματεία. Τιμωρούμε και με τη ψήφο μας και με τον αγώνα μας όλους αυτούς που θέλουν να επιβάλουν τη αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διευρύνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Αυτούς που μας θέλουν να είμαστε μισοάνεργοι ή μισοεργαζόμενοι παρακαλώντας για ένα πιάτο φαί. Δεν κάνουμε πίσω από το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου