ΤΟΠΙΚΑ

Ακλόνητες αποδείξεις για το δράστη του φονικού

ακλόνητες-αποδείξεις-για-το-δράστη-το-851206

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε χθες στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Βόλου η οικογένεια της 31χρονης Μαντώς Ντάφου, που βρήκε φρικτό θάνατο δια στραγγαλισμού με βρόγχο στο σπίτι της, στην οδό Αντιγονιδών και Ιπποδρόμου στο Βόλο, στις 16 Νοεμβρίου, από τον Κρητικό Γιάννη Κυριακάκη.

Στον Ανακριτή προσήλθαν η μητέρα της άτυχης νεαρής, Ευαγγελία Ντάφου, καθώς και τα δύο της αδέρφια Αικατερίνη και Αριστοτέλης Ντάφος μαζί με τον συνήγορό τους Χρήστο Πούλιο. Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, λαμβάνοντας αντίγραφα της δικογραφίας.

Ο Γιάννης Κυριακάκης κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού, μετά την επτάωρη απολογία του στον Ανακριτή την περασμένη Τετάρτη. Στη διάρκεια της απολογίας του διαφοροποίησε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, πέφτοντας σε αντιφάσεις ότι δήθεν τη νύχτα του φονικού βρισκόταν στην Κρήτη, αλλά εμφανίστηκε αμετανόητος και παρέμεινε ανένδοτος ότι διέπραξε το έγκλημα, παρά τα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του κατά την κύρια ανάκριση.

Ερωτηθείς ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Χρ. Πούλιος δήλωσε: «Η αποτρόπαια δολοφονία της άτυχης Μαντώς Ντάφου, που έχει συγκλονίσει τους συγγενείς της, οι οποίοι σήμερα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής, πρέπει να λάβει ως μόνη απάντηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη την αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Οι προσπάθειες της πολιτικής αγωγής, που ξεκινούν από σήμερα, έχουν αυτόν ακριβώς το στόχο.

Στο πλαίσιο του ρόλου της θα προσφέρει εφεξής κάθε βοήθεια και μέσο, ώστε να αποδειχθεί η αλήθεια και να αποδοθεί Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Πούλιο, όλα τα στοιχεία δείχνουν έναν δράστη που ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, εντελώς ψυχρά και με ιδιαίτερη σκληρότητα, μη δείχνοντας μετά την αποτρόπαια πράξη του ουδεμία μεταμέλεια.
Ο δικηγόρος σημείωσε ότι ο δράστης διέφυγε της σύλληψής του και «προσπάθησε, ανεπιτυχώς βεβαίως, να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών και να αποποιηθεί τις ευθύνες του».

Ο κ. Πούλιος πρόσθεσε: «Από τη θέση αυτή θέλω να εξάρω τον άψογο τρόπο με τον οποίο ενήργησαν αφενός ο Ανακριτής του Πρωτοδικείου Βόλου κ. Ανδρέας Αγγελόπουλος και η Ασφάλεια Βόλου, ιδίως ο Διευθυντής κ. Νικόλαος Γιαννέλος, οι οποίοι κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τόσα και τέτοια αποδεικτικά στοιχεία και να τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο, ώστε ο δράστης αναγκάστηκε αφενός να πέσει σε σωρεία αντιφάσεων και αφετέρου να μεταβάλλει πλειστάκις τις θέσεις του, με συνέπεια να προκύψουν με τρόπο ακλόνητο αποχρώσες ενδείξεις και για μας αποδείξεις για την ενοχή του.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου