ΤΟΠΙΚΑ

Αισιοδοξία για την υποψηφιότητα του Βόλου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

αισιοδοξία-για-την-υποψηφιότητα-του-β-327077

Στο Συνέδριο πόλεων η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Μαρίτα Παπαρίζου

Στο Συνέδριο πόλεων οι οποίες διεκδικούν τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021» συμμετείχε ο Βόλος με την παρουσία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας για τη διεκδίκηση της πολιτιστικής, κ. Μαρίτας Παπαρίζου.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Craiova της Ρουμανίας από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η κ. Παπαρίζου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο της Craiova κ. Olguta Vasilescu, τον Πρόεδρο του Γραφείου Υποψηφιότητας της πόλης κ. Lucian Dindirică καθώς και τον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Vlad Dragulescu, το Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας κ. Bogdan Stanoevic, τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Plovdiv Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019, κ. Valeri Kyorlinski και με τη Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Κωνσταντινούπολης – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010, κ. Esra Niglun Mirze.

Υπήρξαν εκατέρωθεν δηλώσεις με επαινετικά λόγια για το Βόλο και την υποψηφιότητα της πόλης. Θετικές ήταν και οι ανταλλαγές και προγραμματικές δηλώσεις για συνεργασία.

Χαρακτηριστικά δηλώνει η Μαρίτα Παπαρίζου: «Τα αποτελέσματα του συνεδρίου είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Τα σχόλια και οι εντυπώσεις για την υποψηφιότητα της πόλης μας, μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία. Ηταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακό και συγκινητικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή της Craiova γνωρίζει τόσα για το Βόλο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του. Οι εκτεταμένες επαφές με τη Δήμαρχο της Craiova, κ. Olguta Vasilescu καθώς επίσης και με άλλες υποψήφιες πόλεις, απέδωσαν καρπούς και έχουμε ήδη υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τις περισσότερες από αυτές. Μόνο αισιοδοξία μας γεμίζουν τέτοιες επαφές για την τύχη της υποψηφιότητά μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου