ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαλυπτικός Μπέος … στην Κρήτη

αποκαλυπτικός-μπέος-στην-κρήτη-851206

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης και μιλώντας για τους στημένους αγώνες και τα παρασκήνια. «Τα προηγούμενα χρόνια ξέραμε από την αρχή ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει στη Γ΄ Εθνική», αποκάλυψε, ενώ είπε επίσης: «Η χώρα μας δε βρίσκεται μέσα σε αυτές που εμπλέκονται με τα στημένα. Έχουμε μάθει να στιγματίζουμε με ενδείξεις και όχι με αποδείξεις». Παράλληλα μίλησε και για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ενώ εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πεποίθηση του πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα ανέβει στη Σούπερ Λίγκα.
Για το φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είπε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έχει καμία σχέση το φετινό πρωτάθλημα με τις άλλες χρονιές. Τις προηγούμενες χρονιές ξέραμε από την αρχή ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει στη Γ΄ Εθνική. Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι πολύ αδικημένο, παρεξηγημένο, αλλά και πιο συναρπαστικό από αυτό της Σούπερ Λίγκας, όπου ο τίτλος είναι υπόθεση των δύο αιωνίων. Στη Β΄ Εθνική δεν υπάρχει καμία ομάδα που την μια Κυριακή δεν θα ευνοηθεί και την άλλη δεν θα αδικηθεί. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει σκοπιμότητα. Όπως ξέρετε για αυτό το θέμα πολέμησα στο παρελθόν με τους αδερφούς Μητρόπουλου, τον Γκαγκάτση, τον Ψυχομάνη και άλλους… Λάθη δεν μπορεί να μην γίνουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα την στιγμή που ο διαιτητής, είναι υποχρεωμένος να αποφασίσει σε κλάσματα δευτερολέπτου και εμείς βλέπουμε τις φάσεις και τις αναλύουμε μέσω ριπλέϊ από την τηλεόραση».
Για τα περιβόητα στημένα σε όλη την Ευρώπη, τόνισε: «Με εισαγγελική έρευνα από τις αρχές της Γερμανίας και της Ελβετίας, εμπλέκονται εννέα χώρες στα στημένα παιχνίδια και μάλιστα αρκετοί άνθρωποι έχουν πάει στη φυλακή. Σε αυτές δεν είναι μέσα η Ελλάδα, αλλά χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ολλανδία το Βέλγιο και άλλες. Στην χώρα μας γίνεται ότι σε όλο τον κόσμο. Αν για παράδειγμα κάποιοι επιχειρηματίες της Κρήτης παίξουν 250-300 χιλιάδες ευρώ για να κερδίσει ο ΟΦΗ την Κυριακή τον Ολυμπιακό Βόλου, πάει να πει ότι το ματς αυτό είναι στημένο; Οι ενδείξεις δεν μπορούν να δικάσουν κανέναν. Πρέπει να έχεις αποδείξεις, αλλά στην Ελλάδα έχουμε μάθει να στιγματίζουμε κάποιους με τις ενδείξεις».
Για το ματς με τον ΟΦΗ, δήλωσε: «Η θέση του ΟΦΗ είναι στη Σούπερ Λίγκα, όπως πιστεύω και του Ολυμπιακού Βόλου. Αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου τα τελευταία χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με τεράστια προβλήματα και ήταν μόνιμος κάτοικος Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πραγματικά την Κυριακή θα γίνει ένα μεγάλο παιχνίδι και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο, να το χαρεί ο κόσμος, να γίνει ένα ματς που θα δώσει συγκινήσεις και να κερδίσει ο καλύτερος. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».
Για τη «μάχη» της ανόδου στην κατηγορία, τόνισε: «Και πριν δύο αγωνιστικές που η ομάδα μου ήταν πρώτη και το καλοκαίρι, και αυτή τη στιγμή πιστεύω, ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Κανένας όμως δεν ανέβηκε ή δεν έπεσε τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα και είναι ίσως από τις λίγες φορές που υπάρχει τέτοια ανταγωνιστικότητα και πολλές ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο.
Έχει παίξει σημαντικό ρόλο η πρόταση μου για την διεξαγωγή πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ, ώστε να αποφεύγουμε να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες και μέχρι το τέλος της περιόδου να διεκδικεί η καθεμία τον σκοπό που έχει, είτε της ανόδου είτε της παραμονής. Θα δούμε πραγματικά μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές αγώνες πολύ συναρπαστικούς. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, οι ομάδες δεν έχουν αποκτήσει την ταυτότητα τους. Είδαμε στις πρώτες πέντε – έξι αγωνιστικές τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει ένα εκπληκτικό ποδόσφαιρο όμως τις τελευταίες δύο – τρεις αγωνιστικές έχει πέσει. Αντίθετα κάποιες άλλες ομάδες δεν ξεκίνησαν καλά και τώρα αρχίζουν να βρίσκουν τον ρυθμό τους.
Είχα πει ότι πέντε ομάδες θα διεκδικήσουν την άνοδο και μέσα σε αυτές τις πέντε ήταν και ο ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι άλλες τρεις είναι η Κέρκυρα, ο Πανσερραϊκός, και η Δόξα Δράμας. Πιστεύω ότι ο Εθνικός και ο Εθνικός Αστέρας που πραγματοποιούν μια εντυπωσιακή πορεία μέχρι τώρα δεν θα αντέξουν μέχρι το τέλος, λόγω της δυναμικής, της ιστορίας και του κόσμου των ομάδων που ανέφερα παραπάνω. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε χάσει στην έδρα μας τα δύο τελευταία παιχνίδια με Εθνικό Αστέρα και Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά στηρίζουμε τον προπονητή, ο οποίος είναι δική μου επιλογή. Ο Σάκης Τσιώλης είναι ένας πολύ καλός προπονητής, τίμιος και γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου