ΤΟΠΙΚΑ

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

μηδενικές-αυξήσεις-στα-δημοτικά-τέλη-851206

Μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού και για το νέο οικονομικό έτος 2010 αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, παρά την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου που πρότεινε αύξηση 4%.
Δεν επιθυμούμε σε αυτή τη χρονική περίοδο να επιβαρύνουμε τους δημότες μας με πρόσθετα βάρη, γι΄ αυτό προτείνουμε μηδενικά τέλη, ήταν το πολιτικό στίγμα που έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής. Μία απόφαση με την οποία συμφώνησε η μείζονα μειοψηφία με τον κ. Μήτρου και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Μαργ. Πατσιαντάς, ενώ οι σύμβουλοι της ΔΑΣ ζήτησαν να υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών.
Κατόπιν τούτου τα τέλη που θα ισχύσουν και το νέο οικονομικό έτος είναι όλα όσα ισχύουν και το 2009 και πιο συγκεκριμένα:
α) Για τους στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή για εγκατάσταση φιλανθρωπικών ή νοσηλευτικών ιδρυμάτων Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου πλην των ιδιωτικών κλινικών) και βρίσκονται εντός της περιοχής που περιλαμβάνεται μεταξύ χειμάρρου Αναύρου (από παραλίας) της οδού Αναλήψεως, του χειμάρρου Κραυσίδωνος και της οδού Λήμνου περιλαμβανομένων των ακινήτων που βρίσκονται και στις δύο πλευρές της οδού Αναλήψεως και έχουν πρόσοψη προς την οδό αυτή, ο συντελεστής των ετήσιων τελών καθαριότητας και φωτισμού 1,91 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
β) Για τους χώρους που δεν αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο και βρίσκονται στην περιλαμβανόμενη εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου υπόλοιπη περιοχή της πόλης, καθώς και για τις εποχιακώς κατοικούμενες οικίες ο συντελεστής των ετήσιων τελών καθαριότητας και φωτισμού καθορίζεται στο ποσό των 1,55 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
γ) Για τους στεγασμένους χώρους οποιασδήποτε άλλης χρήσεως, πλην των αναφερομένων στις παραγράφους α, β, εφόσον αυτοί βρίσκονται εντός της περιοχής που περιλαμβάνεται μεταξύ του χειμάρρου Αναύρου (από την παραλία), της οδού Αναλήψεως, του χειμάρρου Κραυσίδωνος και της οδού Λήμνου, περιλαμβανομένων των ακινήτων που βρίσκονται στις δύο πλευρές της οδού Αναλήψεως και έχουν πρόσοψη προς την οδό αυτή, ο συντελεστής των ετήσιων τελών καθαριότητας και φωτισμού καθορίζεται στο ποσό των 3,40 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο
δ) Για τους χώρους που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο (παρ. γ) και βρίσκονται στην περιλαμβανόμενη εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου υπόλοιπη περιοχή της πόλης ο συντελεστής των ετήσιων τελών καθαριότητας και φωτισμού καθορίζεται στο ποσό των 2,76 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
ε) Για τις εργοταξιακές παροχές ανεξαρτήτως περιοχής ο συντελεστής των ετήσιων τελών καθαριότητας και φωτισμού καθορίζεται στο ποσό της κατηγορία στ΄.
στ) Για τους στεγασμένους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων ο συντελεστής των ετήσιων τελών καθαριότητας και φωτισμού καθορίζεται στο ποσό των 1,14 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου