ΤΟΠΙΚΑ

Αρένα το δημοτικό συμβούλιο ~ Παρά λίγο επεισόδιο με Πατσιαντά – Σουίπα (βίντεο)

αρένα-το-δημοτικό-συμβούλιο-παρά-λίγο-330998

Αιχμές Δημάρχου κατά υποψηφίων Βουλευτών ότι χρησιμοποιούν για προβολή τη θέση τους στο δημοτικό συμβούλιο

Σε αρένα μετατράπηκε για μία ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Αχιλλέας Μπέος και Αλέξανδρος Δούρας, Γιώργος Μουλάς και Κώστας Γαργάλας, Αχιλλέας Μπέος και Μαργαρίτης Πατσιαντάς ήταν τα… ζευγάρια που αντάλλαξαν πυρά. Βαρείς χαρακτηρισμοί σημάδεψαν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Δούρας απείλησε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του Δημάρχου, ενώ στα χέρια λίγο έλειψε να έρθουν ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μ. Πατσιαντάς και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γ. Σουίπας. Οι απανωτές κόντρες είχαν και προεκλογικό χρώμα με τον κ. Μπέο να καταγγέλλει δημοτικούς συμβούλους ότι χρησιμοποιούν τη θέση τους στο δημοτικό συμβούλιο για πάρουν κομματικό χρίσμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι τόνοι ανέβηκαν από το πρώτο λεπτό της συνεδρίασης, με το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Απ. Γαλάτη να ζητά από τον Πρόεδρο να χαιρετίσει τους υποψήφιους Βουλευτές που είναι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Στο ύφος του κ. Γαλάτη απάντησε σε αυστηρό τόνο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Αλ. Δούρας. Μάλιστα ο δεύτερος -μετά την ανάγνωση της ερώτησής του για τις επιθέσεις που δέχθηκε το καταφύγιο αδέσποτων- απάντησε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Αν. Μπατζιάκα και το Δήμαρχο Βόλου, με αφορμή τις ενστάσεις που καταθέτει για τους διαγωνισμούς για τα αδέσποτα. Ο κ. Δούρας επέστρεψε τα «περί γαβγισμάτων» στον κ. Μπατζιάκα, ενώ αποκάλεσε φαιδρό τον κ. Μπέο. Υπογράμμισε δε ότι όλες οι εις βάρος του αιχμές μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση.

– Αχ. Μπέος: Μιλά ο αλλήθωρος γιατρός του Βόλου. Θα σου πω ότι εγώ πειράζω και πειράζω άσχημα. Κοίτα μην γελοιοποιηθείς σε όλη την Ελλάδα. Ποιος είναι φαιδρός και ποιος γελοίος το γνωρίζει όλη η πόλη. Ταρζανιές εδώ μέσα δεν σας παίρνει. Και πήγαινε να κάνεις μήνυση.

– Αλ. Δούρας: Βεβαίως και θα πάω.

– Αχ. Μπέος: Αν δεν αντέχετε την πίεση ηρεμήστε. Εχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια.

– Αλ. Δούρας: Θα τα πούμε στα δικαστήρια.

– Κ. Γαργάλας: Μα καλά τι πράγματα είναι αυτά εδώ μέσα;

– Γ. Μουλάς: Εσύ τι πετάγεσαι; Κάτσε στ’ αβγά σου και μη μιλάς. Κάθε φορά σόου εδώ μέσα.

– Κ. Γαργάλας: Μέχρι να γίνεις Δήμαρχος.

– Γ. Μουλάς: Αλλού αυτά. Εκεί που σε παίρνει. Ξέρω κι άλλη γλώσσα να μιλάω. Εσύ κάτσε εκεί και μη μιλάς. Εξυπνάκια. Κοινό μυστικό ότι κάνεις τέτοια για να σε δείξει η τηλεόραση και μαζί τον Πατσιαντά.

– Αχ. Μπέος: Είχε γίνει και στο παρελθόν παρεξήγηση. Το σεβασμό τον κερδάς (σχόλιο Κοκκινάκη για το λάθος της λέξης) δεν τον απαιτείς. Κυρία Κοκκινάκη, ασχοληθείτε με τις μικρότητες και τα κουτσομπολιά. Εχετε πάρει μάθημα. Γελοιοποιήθηκε ήδη ένας. Κύριε Δούρα αν θέλετε να πάρετε σειρά, πείτε το. Ο δρόμος για το δικαστήριο είναι ανοιχτός.

Πυρ κατά ριπάς σε υποψηφίους

Στο χρόνο που αντιστοιχεί για την ενημέρωση του σώματος, ο Δήμαρχος, εξαπέλυσε επίθεση προς υποψηφίους Βουλευτές.

Κατ’ αρχήν επανέλαβε τις αιχμές του κατά της αντιπολίτευσης για την κατάθεση ενστάσεων για μια σειρά θεμάτων (από τα αδέσποτα μέχρι το παζάρι και τη γιορτή κρασιού), ψέγοντας παράλληλα τα στελέχη της ότι δεν έχουν καταθέσει ούτε μία πρόταση. Μίλησε για το χρέος των 44 εκ. ευρώ που παρέλαβε η δημοτική αρχή, για τα 3,7 εκ. ευρώ απλήρωτα τιμολόγια, για τα 34 δάνεια, για την ανυπαρξία δικτύου ύδρευσης από το ύψος του Κούκου μέχρι τη Λαρίσης με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες παράνομες γεωτρήσεις.

Αντιπαρέβαλε το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής και απηύθυνε προσκλητήριο για την ειδική δημόσια συνεδρίαση, όπου θα παρουσιάσει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και τους στόχους μέχρι τα Χριστούγεννα. «Εως το 2019 θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο, σε αντίθεση με εσάς που σήμερα είστε ΣΥΡΙΖΑ, αύριο ΚΚΕ, μεθαύριο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μπέος άφησε αιχμές για τους υποψηφίους. «Πού κατάντησε το πολιτικό σύστημα; Τι στελέχη είναι αυτά που επέλεξαν οι συνδυασμοί;», είπε και κατονόμασε δύο πρόσωπα. «Είστε δημοτικοί σύμβουλοι εσείς ή μέσα από το δημοτικό συμβούλιο θέλετε να προβάλλετε τους εαυτούς σας για να πάρετε κανένα χρίσμα. Δεν τιμάτε την πόλη που σας εξέλεξε. Τι υποψήφιοι; Για κανένα πανηγύρι. Για τη λαϊκή αγορά. Χρησιμοποιείτε τη δημοτική αρχή για προσωπική προβολή. Δεν σας βλέπουμε. Είχατε καταντήσει την πόλη για 200 οικογένειες αστών. Σας κοιτάζουμε και μετά πάμε και γελάμε», συνέχισε.

Αφησε δε αιχμές και εναντίον 5 Βουλευτών στους οποίους ο Δήμος κατέθεσε 15 ολοκληρωμένους φακέλους για μια σειρά ζητημάτων «και ήρθαν σε συνεννόηση να απέχουν από συζητήσεις με τη δημοτική αρχή. Δεν με γουστάρετε και δεν σας γουστάρω. Ούτε καφέ δεν μπορούμε να πιούμε μαζί. Αλλά οι πολίτες μας εξέλεξαν για να πάμε μπροστά την πόλη».

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας άφησε αιχμές για χρυσαυγίτικες συμπεριφορές κατά του δημάρχου. «Είμαστε όλοι ίδιοι, όλοι λίγοι, αυτά είναι πρακτική της Χρυσής Αυγής».

– Αχ. Μπέος: Κάτι τέτοιοι σαν κι εσάς φέρανε τη Χ.Α. στην Ελλάδα.

– Μ. Πατσιαντάς: Το να βγάζει κορώνες ο Δήμαρχος για να στρέφει προεκλογικά τα φώτα πάνω του αδυνατούμε να το κατανοήσουμε. Μένουν τέσσερα χρόνια, δεν σας καθαίρεσε κανείς. Ολοι κρινόμαστε. Δεν έχουμε βίτσιο με τα αδέσποτα, ούτε με το παζάρι ή τη γιορτή κρασιού. Υπάρχουν οικονομικά ζητήματα.

– Αχ. Μπέος: Μας έχετε ζαλίσει με τις ενστάσεις

– Μ. Πατσιαντάς: Είναι εικόνα αυτή δημοτικού συμβουλίου;

– Αχ. Μπέος: Αυτή είναι η εικόνα και άμα σας αρέσει. Είμαστε λαϊκοί άνθρωποι.

– Ν. Κανελής: Λαϊκιστές όχι λαϊκοί.

– Αχ. Μπέος: Με τα καρογκιζιλίκια εδώ μέσα.

– Ν. Κανελής: Καραγκιόζης είσαι εσύ. Δεν φεύγουμε όμως.

Τις κοκορομαχίες, καταδίκασαν οι μειοψηφίες. Μάλιστα η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, υποστήριξε ότι η χυδαιολογία δείχνει αδυναμία. Η ίδια υπερασπίστηκε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, υπογραμμίζοντας ότι δεν χρέωσε ούτε ένα ευρώ το δήμο, αντιθέτως ξεχρέωσε 16 εκ. ευρώ από τα παλιά.

Παρά λίγο στα χέρια

Κατά τη διάρκεια της έντασης, λίγο έλειψαν να έρθουν στα χέρια οι κ.κ. Πατσιαντάς και Σουίπας. Ο κ. Πατσιαντάς σηκώθηκε από τη θέση του καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ως υπεύθυνο για το κατάντημα του οργάνου.

Εκείνη την ώρα, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Γ. Βλιώρας ασχολούνταν με το φορητό υπολογιστή του και μιλούσε με το δημοτικό σύμβουλο Απ. Μαλαματίνη.

Ο κ. Πατσιαντάς που κατευθυνόταν προς την έξοδο, γύρισε και απευθυνόμενος προς τον κ. Βλιώρα είπε: Παλιόπαιδα. Αλήτη. Θα με πεις μ…α.

– Γ. Βλιώρας: Δεν πας καλά. Δεν σου είπα τίποτα. Με τον υπολογιστή ασχολούμουνα.

– Μ. Πατσιαντάς: Δεν ντρέπεσαι.

– Γ. Σουίπας: Αντε ρε λουκουμά (είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Πατσιαντά).

Ο κ. Πατσιαντάς ξαναγύρισε πίσω. Ο κ. Σουίπας σηκώθηκε από τη θέση του και κινήθηκε εναντίον του κ. Πατσιαντά. «Δεν θα με απειλήσεις κορόιδο», είπε και χρειάστηκε επέμβαση από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Στεφόπουλο, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου