ΤΟΠΙΚΑ

Σιωπηρή διαμαρτυρία γονέων για την υποβάθμιση του σχολείου τους

σιωπηρή-διαμαρτυρία-γονέων-για-την-υπ-331019

Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του δημοτικού σχολείου Καλών Νερών χθες, αλλά οι γονείς δεν μπήκαν μέσα

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία προχώρησαν χθες το πρωί γονείς μαθητών του δημοτικού σχολείου Καλών Νερών, που εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου κοσμήματος, οι γονείς αρνήθηκαν να μπουν στο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμισή του από εξαθέσιο σε πενταθέσιο, λόγω του αριθμού των μαθητών. «Είναι άδικο να υπάρχει ένα τέτοιο στολίδι και να μην υπάρχει δάσκαλος για να λειτουργήσει ως εξαθέσιο», ανέφεραν γονείς.

Το κουδούνι χτύπησε χθες για πρώτη φορά στο υπερσύγχρονο δημοτικό σχολείο Καλών Νερών. Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε στο τρέχον ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,2 εκ. ευρώ και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή αρχή, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές των Καλών Νερών αλλά και της γύρω περιοχής να απολαμβάνουν ένα διδακτήριο υψηλών προδιαγραφών. Παράλληλα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων αναμένεται να στεγάσει πολλές από τις αθλητικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες της περιοχής.

Το σχολικό συγκρότημα αποτελείται από 6 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο γραφείο διεύθυνσης, γραφείο δασκάλων, ιατρείο, αναρρωτήριο, βοηθητικούς χώρους, όπως είναι τουαλέτες, λεβητοστάσιο, αποθήκη, γενικό αρχείο, χώρους υγιεινής και αντίστοιχους κυκλοφορίας.

«Ολα αυτά τα χρόνια εργαζόμαστε θέτοντας ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας παιδείας γιατί για εμάς η επένδυση στη γνώση, είναι η δύναμη του μέλλοντος. η επένδυση στην παιδεία είναι μία παραγωγική επένδυση που χτίζει τις προσωπικότητες του αύριο για τη χώρα μας. Επιμένουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση και μέσα από διαγενεακές πολιτικές χτίζουμε τα σχολεία του αύριο. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία όπου η ελληνική κοινωνία και οι οικογένειες έχουν υποστεί ζημία, κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε ελληνόπουλο να έχει πρόσβαση σε ένα σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης το οποίο αξίζει στη χώρα που γέννησε τα γράμματα και τον πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου