ΤΟΠΙΚΑ

Αμετανόητος για το φόνο ο Κυριακάκης

αμετανόητος-για-το-φόνο-ο-κυριακάκης-851206

Το άλλοθι του κατηγορούμενου Γιάννη Κυριακάκη, ο οποίος παρά τις αντιφάσεις στην απολογία του παραμένει ανένδοτος ότι δεν είναι ο δολοφόνος της 31χρονης Μαντώς Ντάφου, κατέρρευσε κατά την πολύωρη κύρια ανάκρισή του. Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο Κυριακάκης κρίθηκε προφυλακιστέος.
Στη διάρκεια της απολογίας του –διήρκησε για περισσότερο από επτά ώρες- χθες ενώπιον του Ανακριτή, οι ισχυρισμοί του ότι δεν ήταν στο Βόλο στις 16 Νοεμβρίου, ημέρα του στυγερού εγκλήματος, αποδείχθηκαν αβάσιμοι και αναληθείς.
Ανέκφραστος και αμετανόητος για την πράξη του, επέμενε μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης ότι δεν έσφιξε εκείνος τον βρόγχο γύρω από το λαιμό της νεαρής γυναίκας, μέχρι που εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή στο μπάνιο του σπιτιού της.
Αν και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τελικά ήταν εκείνη την ημέρα στο Βόλο, υποστήριξε τώρα ότι έφυγε από το σπίτι της 31χρονης ένα τέταρτο πριν το φονικό…
Υπό την πίεση των νέων στοιχείων που προέκυψαν -όπως φαίνεται από την κύρια ανάκριση –αναλύσεις DNA, ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, αεροπορικά εισιτήρια, άρση τηλεφωνικού απορρήτου- ο Κρητικός Γιάννης Κυριακάκης, 29 ετών, αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τους αρχικούς του ισχυρισμούς.
Τα καινούργια στοιχεία, καθώς και η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με το μοναδικό μάρτυρα της παρουσίας του στο σπίτι της Μαντώς τη νύχτα του εγκλήματος, έκαναν τον 29χρονο να παραδεχθεί τελικά ότι στις 16 Νοεμβρίου ήταν στο Βόλο και όχι στην Κρήτη, όπως αρχικά υποστήριζε στην προσπάθειά του να «αποδείξει» την αθωότητά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά στην απολογία του επέμενε ότι μετά την αναχώρησή του από το Βόλο στις 29 Οκτωβρίου, μετά τη διακοπή, όπως έλεγε, της σχέσης του σε φιλικό κλίμα με τη Μαντώ δεν επέστρεψε ξανά.
Παρέμεινε στην Κρήτη μέχρι την ημέρα που πληροφορήθηκε με σοκ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τη δολοφονία της 31χρονης και ήρθε μαζί με τους δύο δικηγόρους του για να καταθέσει, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο δολοφόνος.
Όμως κατά την ανάκριση η οποία ξεκίνησε στις 3:30 το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ ο Κυριακάκης έπεσε σε αντιφάσεις.
Πρώτη αντίφαση, πιθανότατα μετά τον εντοπισμό των εισιτηρίων που αποτέλεσαν πειστήριο της επιστροφής του, ήταν ότι τελικά ήταν εκείνες τις ημέρες στο Βόλο, αλλά αν και είχε σκοπό, δεν επισκέφθηκε το σπίτι της Μαντώς.
Δεύτερη αντίφαση ήταν ότι επισκέφθηκε το σπίτι της Μαντώς, η οποία τον φιλοξένησε για λίγη ώρα, τον κέρασε κρασί, που ο ίδιος έφερε από το χωριό, αλλά εκείνος αναχώρησε στις 10:30 το βράδυ, δηλαδή ένα τέταρτο πριν το φρικτό τέλος της ζωής της 31χρονης γυναίκας, για να μεταβεί σε μπαρ κοντά στο λιμάνι.
Ήταν, όπως φαίνεται, μια προσπάθειά του να ρίξει το βάρος του φονικού στο φιλικό πρόσωπο της Μαντώς, που βρέθηκε λίγα λεπτά αργότερα στο σπίτι της δολοφονηθείσας, παραβιάζοντας πόρτα του σπιτιού της, αφού είχε αντιληφθεί ότι κάτι κακό συνέβη.
Δεν παραδέχθηκε ούτε στιγμή ότι επέστρεψε στο Βόλο για να μεταπείσει τη φίλη του για τη σχέση τους, ούτε ότι ενοχλήθηκε από τον χωρισμό τους, ούτε πως είχε πρόθεση καν να της μιλήσει για αυτό το ζήτημα.
Μπροστά στο αδιάσειστο στοιχείο των αναλύσεων του γενετικού υλικού, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δέρμα του προσώπου του βρέθηκε στα νύχια της 31χρονης, που σημαίνει πως προηγήθηκε πάλη μεταξύ τους, εκείνος φέρεται να υποστήριξε: «Απλά με χάιδεψε στο πρόσωπο. Συνήθιζε να το κάνει, γιατί της άρεσε».
Όταν ρωτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί δεν απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές μετά το φονικό, αφού βρισκόταν στο Βόλο, υποστήριξε ότι δεν θεώρησε ότι έπρεπε να το πράξει, καθώς δεν είχε εμπλοκή με την υπόθεση.
Η «δεμένη» από την προανάκριση υπόθεση για τις τοπικές αστυνομικές αρχές, δεν άφησε, όπως προκύπτει, κανένα κενό για Ανακριτή και Εισαγγελέα ότι ο 29χρονος είναι ο δολοφόνος της Μαντώς Ντάφου, αφού το παζλ συμπλήρωσαν τα στοιχεία της κύριας ανάκρισης.
Η πολύωρη ανάκρισή του έδωσε χθες τέλος στο «θρίλερ» που επιχείρησε ο ίδιος ο δράστης να δημιουργήσει, εμφανιζόμενος αρχικά με έκπληξη για την κατάληξη της πρώην φίλης του.
Ωστόσο με πρόσωπο δίχως καμία έκφραση συνέχιζε με απόλυτο τρόπο να μην παραδέχεται την πράξη του.
Πριν από την ανάκρισή του κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες στον Ανακριτή, ενώ ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, φιλικό πρόσωπο της Μαντώς, ο οποίος προσέτρεξε στο σπίτι της λίγο πριν τη δολοφονία της, όταν τηλεφωνικά και συνθηματικά τον κάλεσε σε βοήθεια, δεν έπεσε σε αντιφάσεις μετά τη χθεσινή εξέταση και εκείνη που έδωσε στη διάρκεια της προανάκρισης.
Η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο Γιάννης Κυριακάκης δεν αποκλείεται να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση.
«Έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης κάποια νέα στοιχεία, τα οποία επιτρέψτε μου να μην αποκαλύψω, για να διασφαλιστεί το ακέραιο της διαδικασίας, ώστε να μην αλλοιωθούν κάποια στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα», δήλωνε εξερχόμενος των δικαστηρίων ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 29χρονου, Βαγγ. Στρατουδάκης.

«Έχουμε ζητήσει και κάποια συμπληρωματικά αιτήματα και θα ήθελα μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση να μην τα αποκαλύψω, μην τυχόν κάποιος προσπαθήσει να αποκρύψει ή να αλλάξει κάποια στοιχεία που είναι κρίσιμα για τη διαδικασία. Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν είναι ο ίδιος», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου