ΤΟΠΙΚΑ

500 εθελόντριες στα συσσίτια απόρων στηρίζουν το έργο της εκκλησίας

500-εθελόντριες-στα-συσσίτια-απόρων-στηρ-332174

Νέο Σπίτι Γαλήνης πρόκειται να δημιουργηθεί στον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου

Την πρόθεση δημιουργίας του 28ου κέντρου σίτισης της τοπικής Εκκλησίας στον ιερό ναό του Αγίου Γερασίμου ανακοίνωσε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του «Δος ημίν σήμερον» και των «Σπιτιών Γαλήνης», που προσφέρουν 2.000 περίπου ζεστό φαγητό κάθε μέρα σε ισάριθμους άπορους της περιοχής μας.

Ο κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε στον εσπερινό που τελέστηκε χθες στον ιερό ναό Αναλήψεως, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, προστάτη των πεντακοσίων περίπου εθελοντών και εθελοντριών που διακονούν στα ενοριακά συσσίτια και εξήρε την πολύ σημαντική προσφορά τους..

Το 28ο κέντρο σίτισης απόρων που θα δημιουργηθεί στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να έχουν όλοι ένα ζεστό πιάτο φαγητό, σε καιρούς δύσκολους. «Είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε έκτακτη ανάγκη και σε επίπεδο τροφίμων δεν υπάρχουν ελλείψεις» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σεβασμιώτατος.

Οι πολυάριθμες εθελόντριες που συνδράμουν τη λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας, «αποτελούν το στήριγμα του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της τοπικής Εκκλησίας» όπως υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης. Ο ίδιος εκτιμά ότι η φετινή χρονιά θα είναι ενδεχομένως δύσκολη λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, σε συνάρτηση με τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση. «Θα κάνουμε αυτό που πρέπει σε κάθε περίπτωση και πιστεύω ότι σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της πόλης, θα κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των απόρων και ανέργων συνανθρώπων μας» επεσήμανε ο π. Δαμασκηνός.

Την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντική η συνδρομή του κόσμου διότι «ο κόσμος συντηρεί την προσπάθεια, πάντοτε συνδράμει και υπάρχει πάντα προθυμία να βοηθήσει» όπως ανέφερε ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Παράλληλα τόνισε ότι «μέχρι στιγμής είμαστε στα ίδια επίπεδα μερίδων φαγητού σε σύγκριση με την περσινή περίοδο και αναμένουμε τις μελλοντικές εξελίξεις».

Σε κάθε περίπτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά του κόσμου για την αδιάκοπη λειτουργία των σπιτιών γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος και όσες εθελόντριες επιθυμούν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, τουλάχιστον μια μέρα την εβδομάδα, μπορούν να ενταχθούν στις ομάδες που διακονούν την προσπάθεια σίτισης των απόρων κατοίκων της περιοχής μας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου