ΤΟΠΙΚΑ

Αγιασμός με… γκρίνιες στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου

αγιασμός-με-γκρίνιες-στο-1ο-επαλ-βόλο-332830

Που ζητά να του επιστραφεί το γραφείο καθηγητών στο Καρτάλειο Διδακτήριο

Με γκρίνιες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, που για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια λειτουργίας, θα κληθεί να κάνει τον Αγιασμό των μαθημάτων όχι στο Καρτάλειο, αλλά στο κτίριο Αποστόλου. Τα γραφείο των καθηγητών του σχολείου, παραχωρείται για μία ακόμη χρονιά στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες στέγασης των τμημάτων του, με το 1ο ΕΠΑΛ να καταγγέλλει «ύπουλη μεταστέγαση ενός σχολείου από την έδρα του σε άλλο κτίριο».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Με το πρώτο σχολικό κουδούνι αρχίζουν τα… όργανα στο Καρτάλειο Διδακτήριο, που καλούνται να μοιραστούν το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου και το 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Μήλον της έριδος αποτελεί το γραφείο των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ, το οποίο, με απόφαση Δημάρχου θα παραχωρηθεί για μία ακόμη χρονιά στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου, προκειμένου εκεί να στεγάσει μαθητές, λόγω έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας.

Το γραφείο των καθηγητών του ΕΠΑΛ είχε μεταφερθεί από πέρυσι στο κτίριο Αποστόλου, μετά από επεισοδιακή μετακόμιση. Η οικογένεια του ΕΠΑΛ μιλούσε τότε για «ξεριζωμό του σχολείου από την έδρα του» και είχε αντιδράσει σφοδρά στη μετακόμιση των γραφείων.

Φέτος, η σχολική επιτροπή του Δήμου Βόλου, ενημέρωσε τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ ότι ο χώρος των γραφείων θα παραχωρηθεί για μία ακόμη χρονιά στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Την ίδια ώρα, το ΕΠΑΛ με έγγραφό του προς το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, ζητά να του επιστραφεί η αίθουσα των γραφείων και επικαλείται αδυναμία λειτουργίας στο κτίριο Αποστόλου. Παράλληλα, σύμφωνα με το Διευθυντή του ΕΠΑΛ, Νίκο Κατσαβριά, το σχολείο θα προσβάλλει την απόφαση του Δημάρχου όταν εκδοθεί επίσημα.

«Προς το παρόν μετά από 100 χρόνια το σχολείο δεν θα κάνει Αγιασμό στην έδρα του αλλά στο κτίριο Αποστόλου. Είναι η πρώτη φορά με εξαίρεση την περίοδο της Κατοχής οπότε και Γερμανοί είχαν επιτάξει το Καρτάλειο Διδακτήριο», ανέφερε χθες σε αυστηρό τόνο, ο κ. Κατσαβριάς.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι αποτελεί πρόσχημα η διάθεση της αίθουσας για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του 5ου Γυμνασίου. «Είναι πρόσχημα η αύξηση των μαθητών. Εχουμε ενημερωθεί από το ΠΥΣΔΕ ότι φέτος θα λειτουργήσουν 12 τμήματα στο 5ο Γυμνάσιο. Ο Δήμος ενεργεί για να εξυπηρετήσει τους φίλους του Γυμνασίου. Και πρόκειται ουσιαστικά για μεταστέγαση του σχολείου με τρόπο ύπουλο και ανέντιμο», υπογράμμισε ο κ. Κατσαβριάς ανεβάζοντας τους τόνους της διαμάχης στο Καρτάλειο, με την έναρξη κιόλας της σχολικής χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου