ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθησαν οι κλέφτες των ποτών από σούπερ μάρκετ

συνελήφθησαν-οι-κλέφτες-των-ποτών-από-333217

Η σπείρα μεταπωλούσε τα κλοπιμαία στην Πιερία

Σπείρα που διέπραττε συστηματικά κλοπές από καταστήματα σούπερ μάρκετ σε Βόλο, Βέροια, Γιαννιτσά, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα και από τα οποία αφαιρούσαν αλκοολούχα ποτά και τα μεταπωλούσαν από κατάστημα στην Πιερία εξάρθρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι έχουν διαπράξει πλήθος κλοπών από καταστήματα (σούπερ μάρτκετ), όπου υπολογίζεται ότι η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα τρία μέλη της οργάνωσης, έναν 50χρονο ημεδαπό, έναν 34χρονο Αλβανό και μία 40χρονη Βουλγάρα.

Οπως διαπιστώθηκε από την τεκμηριωμένη έρευνα των αστυνομικών, δρώντας τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών αλκοολούχων ποτών από καταστήματα, έχοντας συγκεκριμένους ρόλους και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, ενώ στη συνέχεια πουλούσαν τα αλκοολούχα ποτά σε καταναλωτές, από το κατάστημα που διατηρούσε η 40χρονη στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, εισέρχονταν στα καταστήματα κυρίως τις ώρες αιχμής και εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν διάφορα αλκοολούχα ποτά, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το όχημα ιδιοκτησίας του 50χρονου, διέφευγαν με τα κλοπιμαία.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα σε περιοχή της Βέροιας, ο 50χρονος και ο 34χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 φιάλες αλκοολούχων ποτών, διάφορα τιμολόγια και παραστατικά, το χρηματικό ποσό των 1.285 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

Επίσης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιτόχωρου, εντοπίστηκε προχθές το μεσημέρι και η 40χρονη σε περιοχή της Πιερίας, η οποία και συνελήφθη.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου