ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα το πρώτο σχολικό κουδούνι για 27.000 μαθητές της Μαγνησίας

σήμερα-το-πρώτο-σχολικό-κουδούνι-για-27-000-333311

Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό θα ξεκινήσουν τα μαθήματα

Το πρώτο κουδούνι που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει σήμερα στα σχολεία της Μαγνησίας. Περί τους 27.000 μαθητές επιστρέφουν σήμερα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στα σχολικά προαύλια για τον καθιερωμένο Αγιασμό αλλά και την παραλαβή των σχολικών βιβλίων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο επίσημος Αγιασμός για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα τελεστεί στα 3ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Ιωνίας, στις 9:15 το πρωί σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Για τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο επίσημος Αγιασμός θα γίνει από το σχολικό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στις 10 το πρωί.

Ωστόσο, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα βρει τα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Εως και χθες το μεσημέρι, τα κενά στην πρωτοβάθμια υπολογίζονταν σε περίπου 24 αγγλικής γλώσσας, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία (22 στον αριθμό) στις σχολικές μονάδες της χερσαίας Μαγνησίας. Επιπλέον 24 κενά καταγράφηκαν στην ειδικότητα της φυσικής αγωγής, ενώ κενά στη μουσική υπάρχουν σε 21 σχολεία της α’ περιοχής και δύο σχολεία της β’ περιοχής.

Εκατοντάδες είναι οι κενές ώρες στα Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, λόγω έλλειψης καθηγητών ειδικοτήτων. Εως και χθες το μεσημέρι, οι μεγαλύτερες ελλείψεις καταγράφονταν στον κλάδο των φυσικών – χημικών – βιολόγων, όπου υπάρχουν 623 κενές ώρες και στον κλάδο των φιλολόγων με 536 κενές διδακτικές ώρες. Λιγότερα κενά εκπαιδευτικών καταγράφονται επίσης σε θεολόγους, μαθηματικούς και εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών.

Το δικό τους αγώνα για την κάλυψη των κενών που υφίστανται εξαιτίας της καθυστέρησης στην έναρξη των υπηρεσιακών μεταβολών, δίνουν αυτές τις ημέρες τα υπηρεσιακά συμβούλια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι συνεδριάσεις των οργάνων γίνονται μέχρι… τελικής πτώσης από τα μέλη του συμβουλίου, που επιχειρούν να καλύψουν όσο το δυνατό περισσότερες κενές θέσεις, με βάση το εκπαιδευτικό δυναμικό που έχουν στη διάθεσή τους. Σήμερα, ανήμερα του Αγιασμού των σχολείων, ολοκληρώνεται και η κατάθεση αιτήσεων αναπληρωτών καθηγητών για τη σύσταση των πινάκων που καταρτίζονται για δεύτερη φορά. Τα κενά που θα υπάρξουν στα σχολεία αναμένεται να καλυφθούν από προσλήψεις αναπληρωτών, που πάντως δεν προβλέπεται να είναι στις θέσεις τους πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι στα σχολεία τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με ελλείψεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου