ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς υπερβάσεις το νερό της ΔΕΥΑΜΒ

χωρίς-υπερβάσεις-το-νερό-της-δευαμβ-851206

Χωρίς υπερβάσεις και το μήνα Φεβρουάριο βρέθηκε το νερό στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τη ΔΕΥΑΜΒ.
Στα 33 δείγματα που ελήφθησαν η σκληρότητα κυμάνθηκε μεταξύ 12 και 41 βαθμών, τα χλωριούχα μεταξύ 17,72 και 170,16 με όριο το 250, το υπόλοιπο χλωρίου κυμάνθηκε μεταξύ 0,12 και 0,59, το ph μεταξύ 7,60 και 8,18 τα νιτρικά μεταξύ 6,16 και 16,28 με όριο το 50, ενώ δεν βρέθηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή και κολοβακτηρίδια.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε έκτακτη συνεδρίαση χθες το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να εγκρίνει την ανανέωση της σύμβασης που έχει η ΔΕΥΑΜΒ από το 2002, για το 2007 με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εργαστήριο Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, για τις αναλύσεις των χημικών κυρίως παραμέτρων του νερού που δεν πραγματοποιεί το Χημείο της ΔΕΥΑΜΒ, προϋπολογισμού 6.600 ευρώ πλέον ΦΠΑ
Όπως τονίστηκε και χθες από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχο Βόλου Αλ. Βούλγαρη και τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Δερβένη, μέλος του Δ.Σ της διαδημοτικής επιχείρησης, οι μετρήσεις θα δημοσιοποιούνται κάθε μήνα , ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες την ποιότητα του νερού, ενώ όταν κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχουν οι παρεμβάσεις εκείνες ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις γίνονται από τη ΔΕΥΑΜΒ αλλά και από δημόσια εργαστήρια, όπως το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-όπου η συνεργασία είναι τακτική- αλλά και με το Δημόκριτο και το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Η πολιτική αυτή όπως επισημάνθηκε και χθες θα ακολουθηθεί μέχρι η ΔΕΥΑΜΒ να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση.
Για το θέμα εξάλλου της λειψυδρίας όπως τονίστηκε χθες θα γίνει εκτενής συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ όπου θα συζητηθεί αναλυτικά και ο πενταετής προγραμματισμός που έχει συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Προγραμματισμού της ΔΕΥΑΜΒ για τα έργα που αφορούν στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων.

ΔΕΥΑΜΒ με ISO
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση που αφορά στην καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης της ΔΕΥΑΜΒ, από τον ειδικό σύμβουλο στον οποίο έχει ανατεθεί η μελέτη για την πιστοποίηση της διαδημοτικής επιχείρησης.
Σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και στην οποία εκ μέρους της δημοτικής αρχής συμμετείχε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δερβένης, έγινε συζήτηση για την υπάρχουσα κατάσταση που σε γενικές γραμμές κρίνεται ικανοποιητική, κατατέθηκαν παρατηρήσεις από τη δημοτική αρχή και όπως επισήμανε χθες ο κ. Δερβένης αναμένονται άμεσα οι προτάσεις του ειδικού συμβούλου πάνω στις οποίες θα υπάρξει ευρεία συζήτηση για να οριστικοποιηθούν τα επόμενα βήματα.
Διαδικασία πιστοποίησης, όπως τόνισε χθες ο κ. Βούλγαρης, θα ακολουθήσει και για τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και των Νομικών Προσώπων. “Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες πιστοποίησης, τόσο συνολικά για τη ΔΕΥΑΜΒ, όσο και στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα, σημείωσε ο κ. Βούλγαρης χθες, εξηγώντας ότι εν όψει του Δ ΚΠΣ, η πιστοποίηση είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να γίνεται απευθείας η εκταμίευση των πόρων από τα κοινοτικά προγράμματα”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου