ΤΟΠΙΚΑ

Τροπολογίες για τα θύματα του Ταμείου Εμπόρων

τροπολογίες-για-τα-θύματα-του-ταμείου-851206

Σε δύο βασικά σημεία τροποποιείται η αρχική τροπολογία του Υπουργείου Απασχόλησης για τα θύματα του ΤΑΕ.
Οι τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο παραδόθηκαν χθες από αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Νέας Ιωνίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αλ. Μαγαλιό στο γενικό γραμματέα του Υπουργείου Απασχόλησης.
Το θέμα του ΤΑΕ αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, όπου κλήθηκε να παραβρεθεί ο πρόεδρος του ΟΑΕΕ κ. Κόντος προκειμένου να τεθεί ο γενικότερος σχεδιασμός για τα ενοποιημένα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι δύο βασικές τροποποιήσεις που έγιναν από τους νομικούς συμβούλους του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας μετά τις παρατηρήσεις των θιγέντων εμπόρων αφορούν στο να μπορούν οι έμποροι να κάνουν μήνυση, εφόσον παραλάβουν τις διαπιστωτικές πράξεις οφειλής και επίσης στους συνταξιούχους όπου υπάρχει το πρόβλημα με την αναγνώριση των ασφαλιστικών τους εισφορών για το διάστημα της απάτης, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται αυτά τα χρόνια και στη σύνταξη…
Η διαβεβαίωση που πήραν χθες οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου από το γ.γ. του Υπουργείου Απασχόλησης ήταν ότι θα μελετηθούν οι τροποποιήσεις άμεσα, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα σχέδιο της τροπολογίας που όσο το δυνατόν γρηγορότερα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση ώστε να ανακουφιστούν οι θιγέντες.
Ο διοικητής του ΟΑΕΕ πάντως απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επιτραπεί από τον Οργανισμό να μην γίνονται μηνύσεις μέχρι να ψηφιστεί και να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ νομοθετική ρύθμιση, πρόταση που κατέθεσαν χθες οι εκπρόσωπο του ΕΣΒΝ στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου