ΤΟΠΙΚΑ

Γκάφα της Χαριλάου Τρικούπη «πληρώνει» το τοπικό ΠΑΣΟΚ

γκάφα-της-χαριλάου-τρικούπη-πληρώνε-337569

Αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο ο Ν. Τζούμας λόγω ποσόστωσης γυναικών

Μπήκε για να βγει… ο Νίκος Τζούμας. Η αστοχία της Χαριλάου Τρικούπη που αγνόησε τον ισχύοντα εκλογικό νόμο για την ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια σε πανελλαδικό επίπεδο, είχε ως αποτέλεσμα η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από ορισμένες νομαρχιακές επιτροπές, να εξαιρέσουν υποψηφίους άνδρες, παρά το γεγονός ότι τα ψηφοδέλτια έχουν κατατεθεί και ανακηρυχθεί από τα Πρωτοδικεία.

Ετσι προχθές το βράδυ δόθηκε εντολή και στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας να προχωρήσει σε πρόταση για την εξαίρεση ενός υποψηφίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία επίπονη διαδικασία καθώς η Νομαρχιακή είχε προβεί σε αρκετές συναντήσεις και διαβουλεύσεις προκειμένου να πειστούν ορισμένοι να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας -όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση- αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια να εξαιρεθεί η Μαγνησία από την απόφαση αυτή και ύστερα από συνεχείς και πολύωρες διαβουλεύσεις τις τελευταίες δύο ημέρες, πήρε τη δυσάρεστη απόφαση να προτείνει το Νίκο Τζούμα, ο οποίος προσφέρθηκε να διευκολύνει τη λήψη απόφασης αποχωρώντας οικειοθελώς. Παραμένει, όμως, στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί το Νίκο Τζούμα για τη γενναία του απόφαση καθώς και για την προσφορά του στην προεκλογική διαδικασία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου