ΤΟΠΙΚΑ

Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

ξεχωρίζει-το-ντέρμπι-της-θεσσαλονίκη-851206

Το ντέρμπι των «αιώνιων» της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Superleague. Μιας αγωνιστικής «κουτσουρεμένης», αφού ο θάνατος του Αντόνιο Ντε Νίγκρις οδήγησε, όπως ήταν επιβεβλημένο, στην αναβολή του παιχνιδιού του Εργοτέλη με τη Λάρισα που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου.
Οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης συναντιούνται στις 19.00 στο γήπεδο της Τούμπας, σε ένα παιχνίδι για το οποίο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις όσον αφορά την εικόνα που θα έχει, κυρίως επειδή κανένας δεν γνωρίζει πώς θα παραταχθεί ο Άρης με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για πρώτη φορά στον πάγκο του.

Ο προπονητής του Άρη στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του ντέρμπι της Τούμπας, μίλησε για αλλαγές που θα υπάρξουν στην ομάδα, όχι όμως σημαντικές, αφού είπε: «Είμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να κερδίσουμε. Έχουμε δουλέψει καλά τις τελευταίες δέκα ημέρες με τους παίκτες. Έχουμε αλλάξει ορισμένα πράγματα σε θέματα τακτικής, όμως τώρα δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Ξέρουμε ότι θα παίξουμε εναντίον μιας ομάδας που βασίζεται στην πίεση και τη δύναμη. Είμαστε προετοιμασμένοι να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και η φιλοσοφία μας είναι να πάμε στην Τούμπα για να κερδίσουμε».
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, παρότι τον ήθελε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ τον Σεμπαστιάν Αμπρέου αναγκάστηκε να τον αφήσει εκτός αποστολής, ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει και στους τραυματίες Νάτσο Γκαρσία και Ρονάλντο Γκιάρο (απώλεια της τελευταίας στιγμής), ενώ εκτός αποστολής έμειναν επίσης οι Πρίττας, Φλάβιο, Ντέιλι, Ρονάλντο, Αραβίδης, Ρενάτο, Μπουγαίδης, Γραικός, Οικονομόπουλος.

Με τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή του 4-2-3-1 θα παρατάξει τον ΠΑΟΚ ο Φερνάντο Σάντος.Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τελικά τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα οριστικά το πρόβλημα στη γάμπα που τον ταλαιπωρεί και προκειμένου να επιβαρυνθεί η κατάσταση του, θα προτιμηθεί να παρακολουθήσει το ματς από τις εξέδρες.
Οι «11» εκλεκτοί του Σάντος που θα ξεκινήσουν τον αγώνα της Τούμπας, είναι οι εξής: Κρέσιτς κάτω από τα γκολπόστ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο και Αραμπατζής στην άμυνα, Γκαρσία, Βιτόλο στις θέσεις των αμυντικών χαφ και μπροστά τους οι Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Σορλέν από δεξιά προς τα αριστερά. Κολόνα της επίθεσης θα είναι και πάλι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Από εκεί και πέρα, ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Αστέρα Τρίπολης,
Ηρακλής και Ατρόμητος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Καυτανζόγλειο, με τον «Γηραιό» να ψάχνει τη σταθεροποίηση στη μέση της βαθμολογίας και τους Περιστεριώτες τον απεγκλωβισμό από την ουρά.
Τέλος, στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, κόντρα στον Πανθρακικό που ακόμη «μετράει» μόλις ένα βαθμό στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Superleaguε:

Ηρακλής – Ατρόμητος (14:30 ΝOVA)

Πανιώνιος – Πανθρακικός (16:45 ΝOVA)

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (16:45 ΝOVA)

ΠΑΟΚ – Άρης (19:00 ΝOVA)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου