ΤΟΠΙΚΑ

2.000 μερίδες φαγητό για απόρους

2-000-μερίδες-φαγητό-για-απόρους-339293

Επίσημη έναρξη λειτουργίας των «Σπιτιών Γαλήνης» της Μητρόπολης Δημητριάδος

Περίπου 2.000 μερίδες φαγητού προσφέρονται σε καθημερινή βάση από τα σημεία σίτισης απόρων της Μητρόπολης Δημητριάδος, που ανοίγουν την Πέμπτη επίσημα τις πύλες τους, για να δεχτούν όσους έχουν ανάγκη.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Σίτισης του Μητροπολιτικού μας Ναού «Δος Ημίν Σήμερον» και των «Σπιτιών Γαλήνης» της Τοπικής μας Εκκλησίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, με την τέλεση του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, προστάτη των εθελοντών και εθελοντριών που διακονούν στα ενοριακά συσσίτια.

Το «Δος ημίν σήμερον» του Αγίου Νικολάου παραμένει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καλύπτοντας τις ανάγκες των απόρων Βολιωτών, ακόμη και στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργούν είκοσι επτά σημεία παρασκευής και διανομής δωρεάν φαγητού για τους κατοίκους της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Δεκάδες εθελόντριες αφιερώνουν με συγκινητική προθυμία τον ελεύθερο χρόνο τους, προκειμένου να στηρίξουν τη λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας.

Οι μερίδες που διανέμονται καθημερινά ανέρχονται, όπως προαναφέρθηκε, περίπου στις 2.000, ενώ υπάρχει πάντα ετοιμότητα από την τοπική Εκκλησία, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν έκτακτες ανάγκες, που ενδέχεται να παρουσιαστούν στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου