ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση Δήμου Βόλου-ΤΕΕ πριν το συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ

σύγκρουση-δήμου-βόλου-τεε-πριν-το-συμβ-339435

Ακυρη η απόφαση της Αποκεντρωμένης, απαντά η δημοτική αρχή – Με πειθαρχική και ποινική τιμωρία προειδοποιεί τον Στ. Παπαευσταθίου η πρόεδρος του ΤΕΕ

Ακυρη είναι για τη δημοτική αρχή Βόλου η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία γίνεται δεκτή η προσφυγή του ΤΕΕ κατά της απόφασης για την αντικατάστασή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, γιατί η επίμαχη απόφαση ελήφθη εκπρόθεσμα και άρα δεν δεσμεύει κανένα. Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, στο οποίο δεν προσκλήθηκαν να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ, όπως αναμενόταν, ο δήμος Βόλου απάντησε χθες σε σχόλια για το θέμα, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου του ΤΕΕ. Η κ. Νάνσυ Καπούλα σήκωσε το γάντι και προειδοποίησε τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου με ποινική και πειθαρχική τιμωρία επιδίδοντας εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία.

Σταθερή στην απόφασή της για την αντικατάσταση του ΤΕΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο είναι η δημοτική αρχή Βόλου παρά το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έκανε δεκτή την προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου και έκρινε άκυρη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Σε ανακοίνωση του δήμου Βόλου με αφορμή διάφορα κατευθυνόμενα, κατά τη δημοτική αρχή, σχόλια περί αναμονής της προέδρου του παραρτήματος του ΤΕΕ στη Μαγνησία να προσκληθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ απ’ όπου νομίμως έχει αντικατασταθεί ο φορέας που εκπροσωπούσε και όχι η ίδια, ενημερώνει την κ. Καπούλα να μην αναμένει ματαίως καθώς δεν πρόκειται να προσκληθεί…

«Και τούτο γιατί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που επικαλείται είναι άκυρη γιατί ελήφθη και κοινοποιήθηκε εκπρόθεσμα και συνεπώς δεν δεσμεύει κανένα. Ας αξιοποιήσει, λοιπόν, τον πολύτιμο χρόνο της προς όφελος των συναδέλφων της που στενάζουν από τη σημερινή οικονομική κατάσταση και ας αφήσει την αντιπολίτευση προς τη Δημοτική Αρχή σ’ εκείνους που εκλέχθηκαν από τους πολίτες για το σκοπό αυτό» καταλήγει.

Η εξώδικη δήλωση του ΤΕΕ

Αμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση του ΤΕΕ Μαγνησίας. Η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα επέδωσε με δικαστικό επιμελητή εξώδικη δήλωση – πρόσκληση στον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου, Στέργιο Παπαευσταθίου, η οποία κοινοποιείται και στο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η κ. Καπούλα διαμαρτύρεται για παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά και καλεί τον κ. Παπαευσταθίου να συμμορφωθεί με την αρ. 2136/136659/20.08.2015 απόφαση του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και να αποστείλει πρόσκληση – ορθή επανάληψη για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, αύριο, Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015 καλώντας και τους εκπροσώπους του ΤΕΕ να συμμετέχουν σε αυτή από τώρα και εφεξής.

Δηλώνει ότι η λήψη αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ χωρίς τη νόμιμη πρόσκληση του ΤΕΕ επιφέρει ακυρότητα αυτών λόγω μη νόμιμης σύνθεσης του οργάνου, ενώ δηλώνει ότι σε περίπτωση μη πρόσκλησης των εκπροσώπων του ΤΕΕ ήδη για την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά και για κάθε συνεδρίαση από τώρα και στο εξής, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προσφεύγοντας σε όλες τις αρμόδιες Εισαγγελικές, Δικαστικές και Διοικητικές Αρχές για την ποινική και πειθαρχική τιμωρία του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ.

Η ίδια επιφυλάσσεται ρητά για την άσκηση παντός δικαιώματός της, ενώ αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής κλήθηκε να επιδώσει νόμιμα την εξώδικη δήλωση. Η κ. Καπούλα αναφέρεται αναλυτικά στην απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου