ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν διορισμό από το 1998 οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ!

περιμένουν-διορισμό-από-το-1998-οι-επιτυχ-851206

Επί έντεκα χρόνια, από το 1998 δηλαδή, πάνω από 70 άτομα στη Μαγνησία και περίπου 2.000 άτομα πανελλαδικώς περιμένουν να διοριστούν στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αφού είναι οι γνωστοί «αδιόριστοι επιτυχόντες του πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ». Οι αγώνες τους από τότε ήταν πολλοί, αλλά και τώρα ζητούν τη δικαίωσή τους και επισημαίνουν πως εάν δεν βρεθεί η λύση, τότε θα βγουν στους δρόμους.
Στα όριά τους έχουν φτάσει οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998 -ή μάλλον τα έχουν ξεπεράσει- καθώς περιμένουν εδώ και έντεκα χρόνια να διοριστούν στο δημόσιο, τη στιγμή που έχουν επιτύχει μεν στο διαγωνισμό και το Συμβούλιο της Επικρατείας τους δικαίωσε και έκρινε αντισυνταγματική την προκήρυξη του διαγωνισμού και τους νόμους 2190/94 αρθρ.16, παρ.5 & 6, που αφορούσε στην επιλογή της μιας νομαρχίας και των δέκα φορέων σε αυτή και 1586/86 αρθ.17 παρ.13, που αφορούσε στην ποσόστωση 50%-50% μεταξύ Γενικών και Τεχνικών Λυκείων.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κώστας Αποστόλου, ένας εκ των αδιόριστων επιτυχόντων τού εν λόγω διαγωνισμού, τόνισε: «Περιμένω τη δικαίωση. Υπάρχουν χαμηλόβαθμοι, άνθρωποι που έγραψαν χαμηλότερα από έμενα και αυτή τη στιγμή είναι διορισμένοι». Εκφράζοντας τα συναισθήματά του για την χρόνια αυτή ταλαιπωρία ο ίδιος είπε ότι «νιώθω αηδία για το πολιτικό σύστημα και οργή».
Ο κ. Κώστας Αποστόλου, παντρεμένος με τρία παιδιά, είχε διαγωνιστεί στην κατηγορία ΤΕ (Τεχνικής Εκπαίδευσης) και συγκεκριμένα για τον κλάδο των εφοριακών, ενώ απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα. «Ο ιδιωτικός τομέας προσφέρει πολλά σ’ έναν εργαζόμενο, ωστόσο είναι αβέβαιος. Επειδή όμως έχουμε εργαστεί σκληρά ως ιδιωτικοί υπάλληλοι, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, δεν πιστεύω, εάν διοριστούμε στο δημόσιο, να σταματήσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Έτσι έχουμε μάθει», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου.
Στην ίδια μοίρα όμως βρίσκεται και η κ. Ελένη Πανταζή, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, η οποία συμμετείχε στις εξετάσεις του 1998 στην κατηγορία ΔΕ(Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αγροτική τράπεζα.
«Άκουσα πολλά συγχαρητήρια τότε που πέρασα. Τώρα εργάζομαι στην επιχείρηση του συζύγου μου, περιμένοντας αυτόν το διορισμό. Το θεωρώ αυτονόητο οι διορισμοί που θα γίνουν από δω και στο εξής να γίνουν μέχρι να απορροφηθούμε εμείς. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να ξεχάσουμε. Δεν είναι ραντεβού με το γιατρό. Για μας είναι μια αδικία», σχολίασε η κ. Πανταζή.
Η ίδια, μιλώντας και για το χρόνο αλλά και για το χρήμα που έχουν ξοδέψει οι αδιόριστοι, σημείωσε πως «πληρώνουμε τις αμοιβές των δικηγόρων για όλη τη δικαστική περιπέτειά μας. Δεκάδες φορές έχουμε πάει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτά είναι λεφτά, αλλά και χρόνος που αφιερώνουμε για κάτι που έπρεπε να ήταν δεδομένο.
Οι αδιόριστοι επιτυχόντες της Μαγνησίας έχουν ζητήσει συνάντηση με τους τοπικούς βουλευτές, τους οποίους καλούν να πάρουν άμεσα θέση. Επιπλέον μέχρι τις 30 του μηνός ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τι προτίθεται να κάνει με τους αδιόριστους, ενώ στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για εκείνους, τότε είναι σίγουρες οι κινητοποιήσεις.

Λίγα λόγια για το διαγωνισμό
Οι επιτυχόντες του εν λόγω διαγωνισμού διαμαρτυρήθηκαν καθώς τους επιτράπηκε η δήλωση μόνο μίας Νομαρχίας και δέκα δημοσίων υπηρεσιών, ενώ δόθηκε 50-50% ποσόστωση μεταξύ των γενικών και τεχνικών λυκείων. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό αποτέλεσε αδικία, καθώς άνθρωποι που έγραψαν πολύ καλά, έμειναν «απ’ έξω» από τον διορισμό, ενώ χαμηλόβαθμοι διορίστηκαν. Οι αδιόριστοι προσέφυγαν στο ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την προκήρυξη του διαγωνισμού, όμως ακόμη χιλιάδες επιτυχόντων δεν έχουν δει να εφαρμόζεται η απόφαση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου